Vlada Crne Gore se oglasila povodom peticije za ostavku ministarke zdravlja: “Ona radi u službi građana i ima našu podršku…”

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Crnogorska Vlada saopštila je danas da podržava sve odluke ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović čiju je smenu zatražila grupa građana.

“Svaka odluka koju je donela ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je i odgovornost Vlade i svaka njena aktivnost sprovedena je uz našu punu podršku”, saopšteno je večeras iz Vlade.

Na svom Tviter nalogu, Vlada je navela i da radi “odgovorno i u službi građana”.

“Vlada Crne Gore celim svojim sastavom stoji uz ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović”, piše na Tviter nalogu Vlade.

Prethodno je pokrenuta peticija za ostavku Borovinić Bojović, koju inicijatori tog zahteva kritikuju zbog sporosti u organizaciji vakcinacije stanovništva protiv koronavirusa.

“Očekujemo da se povuče sa pozicije ministarke zdravlja i resor koji vodi prepusti nekom savesnom i posvećenom ministru zdravlja (ta osoba i ne mora biti lekar) koji će, umesto političkih kalkulacija i proizvoljnih obećanja, predano voditi računa o hitnoj nabavci vakcina, brzom prihvatanju lako proverljivih i ponuđenih donacija i organizaciji masovne i ubrzane vakcinacije većine stanovništva u Crnoj Gori”, navedeno je u peticiji.

U Crnoj Gori još nije počela vakcinacija, a ne zna se ni kada bi mogla da počne.

Ministarka je prvo rekla da će vakcinacija početi sredinom januara, a onda početkom februara