Vlada Crne Gore: “Policija Srbije na grub i nedopustiv način atakovala na sina premijera repetirajući pištolje…”

1
Foto: Profimedia

Iz Vlade Crne Gore su reagovali zbog, kako su naveli, odnosa policije Repubilke Srbije prema porodici premijera Zdravka Krivokapića.

“Obaveštavamo javnost da su sinoć, u Beogradu, pripadnici policije Republike Srbije na grub i nedopustiv način atakovali na sina predsednika Vlade Crne Gore prof. dr Zdravka Krivokapića u trenutku kada se svojim automobilom parkirao ispred zgrade u kojoj, sa porodicom, živi jedna od kćeri premijera Krivokapića. U pratnji premijerovog sina, koji je štićena ličnost, bio je policijski službenik UP Crne Gore. Policijski službenici Republike Srbije, repetirajući pištolje, zatražili su od premijerovog sina, u trenutku kada je izlazio iz automobila, da stavi ruke na glavu, pa na krov automobila, pravdajući svoj postupak naredbom koju su dobili, ne pokazavši pri tom nikakav pisani nalog”, navodi se u saopštenju Vlade, a prenose Vijesti.

Dodaje se da su deca i unuci premijera Krivokapića, iz bezbednosnih razloga, već tokom noći iz Beograda doputovali u Crnu Goru.

“Užasnuti smo i zabrinuti zbog odnosa policije Republike Srbije prema deci crnogorskog premijera, posebno imajući u vidu da su zbog sličnih neprijatnosti kćerke premijera Krivokapića već jednom morale napustiti Beograd. Sve dalje aktivnosti povodom ovog slučaja će preuzeti Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore”, navodi se u reagovanju Vlade Crne Gore.

1 KOMENTAR

  1. Ma ne bi to srpska policija. Evo Palma sta radi, pa nista a ne na decu politicara sa kojim se ne slazu. Pa sam Predsednik kaze da veceg dna od napada na decu nema. Lazu Crnogorci.

Comments are closed.