Krivokapićeva porodica “napušta Srbiju” jer je srpska policija navodno “repetirala pištolj na premijerovog sina”: MUP tvrdi da su navodi “apsolutno lažni”

2

Porodica predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, kako prenose podgoričke Vijesti, odlučila je da napusti Srbiju zbog incidenta koji se kasno sinoć dogodio u Beogradu.

Izvor blizak porodici crnogorskog premijera, kako prenose Vijesti, rekao je da je srpska policija navodno “repetirala pištolj na Krivokapićevog sina i člana njegovog obezbjeđenja”.

Po zakonu, Krivokapićeva deca su štićene ličnosti i to se odnosi i na boravak van državnih granica Crne Gore.

Izvor „Vijesti“ dostavio je je snimak dela situacije, na kome se vidi kako Krivokapićeva ćerka Jelena protestuje zbog ponašanja policije. Snimak su kasnije preneli i drugi crnogorski, ali i pojedini srpski mediji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je u međuvremenu “da su apsolutno lažni navodi koji su se pojavili u pojedinim crnogorskim medijima, da je srpska policija navodno maltretirala sina crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića” i dodaje da je policija u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom obavila sve neophodne provere uz, kako se ističe, “puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu”, prenosi N1.

Kako su objasnili iz MUP-a Srbije, prilikom zaustavljanja i kontrole vozila sa civilnim crnogorskim registarskim oznakama, u kome su se nalazili M. K, sin crnogorskog premijera, i B. D, član njegovog obezbeđenja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su postupali profesionalno, u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje njihovog ličnog dostojanstva.

„Postupajući po prijavi na sistem 192 da je primećeno lice koje ima pištolj i da se udaljilo vozilom „mercedes“ ka Prokopu, patrola Policijske stanice Savski venac, kao ozbiljna služba, brzo je locirala vozilo i bezbedno ga zaustavila. Postupajući po procedurama, kao i svaka policija i pripadnici MUP-a Srbije su štiteći, na prvom mestu bezbednost svojih pripadnika, izvršili kontrolu i legitimisanje lica. Nakon izvršenih provera policija se udaljila i ostavila im lično naoružanje“, navodi MUP u saopštenju.

MUP Srbije u saopštenju ističe da je ponudio neposredno fizičko obezbeđenje članovima porodice Krivokapić koji žive u Beogradu, ali da su to odbili.

„Takođe, očekujemo od naših, ali i stranih državljana da na pristojno ponašanje policijskih službenika odgovore na isti način i da ne zloupotrebljavaju policiju za svoje dnevnopolitičke potrebe“, dodaje se.

Podsetimo, Krivokapićeve ćerke, Jelena i Milena Krivokapić, krajem juna 2021. godine rekle da se “nakon hajke u tabloidima ne osećaju bezbedno u Srbiji, te da je njihova porodica izložena nezapamćenom medijskom linču“.

Nakon što su napustile Beograd, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Krivokapićeve ćerke da dođu u Srbiju i poručio im da su dobrodošle.

„Garantovaćemo im bezbednost, Srbija je zemlja dobrih domaćina i dobrih ljudi i kod nas suprotno ne sme da se dešava“, rekao je tada Vučić.

2 KOMENTARA

  1. Откуд то да се у Београду “малтретирају” баш деца актуелног цг премијера? Испред њиховог стана на Вождовцу, преко пута “Маракане”, редовно их обезбеђује полиција. Но, питање је како се та “ деца” владају у свакодневном животу. Па да сина, што воли да шета градом у “глуво доба”, мора да чува наоружани цг-агент, без знања српске полиције? Да ли претерана заштита на њих негативно утиче? Занимљиво је чути и да ли се деца Кривокапића можда школују о трошку српских пореских обвезника.

  2. “Civilne tablice” = dokaz da policija laže. Ne postoje službene tablice, na dojavu o oružju u kolima ih jesu legitimisali sa uperenim pištoljem. Po zakonu.

Comments are closed.