Poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta negodovala je u Skupštini Srbije jer vlast pod uticajem Evropske unije menja zakone koji se tiču izbornih uslova i stvara „privid demokratije“, te da će, ako nastave da čine ustupke, morati na kraju da proglase i vanredno stanje u zemlji ne bi li predstojeći izbori bili pomereni, preneo je N1.

Ona se osvrnula na navode evropskih parlamentaraca Tanje Fajon i Vladimira Bilčika koji predložu da se „razmotri vremenski okvir za izbore uz puno poštovanje Ustava i zakona, koji omogućava ispunjenje svih obaveza pre kampanje i kako bi svi akteri imali poverenje u izborni okvir“.

„Dakle već vam prete da će ispuniti uslove ovih koji traže da pomerite izbore, a to znači da ako na to još pristanete da ćete morati pristati i na vanredno stanje u zemlji jer drugog načina za odlaganje izbora nema“, rekla je Radeta tokom rasprave o amandmanima na izmene i dopune Zakona o finansiranju političkih aktivnosti.

Ona je kazala da vlast dobija naloge iz EU i ispunjava direktive i da ih baš briga za interese Srbije i srpskog naroda.

Poslanik SNS Aleksandar Marković odgovorio joj je da su prihvaćene određene preporuke za unapređenje izbornih uslova koje su posledica uočavanja određenih nedostataka u zakonima koje nije doneo SNS već su nasleđeni.

„Dakle uočili smo neke nedostatke, ispravljamo to i to je samo jedan deo ukupnih promena unapređenja izbornih uslova i stvaranje mogućnosti da niko nikada ni na jednom mestu ne može da da zamerku što se tiče transparentosti… Imaćemo najbolje moguće standarde o izbornim uslovima“, rekao je Marković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.