Višenedeljna pauza: Da li će Đoković igrati do šljake?

0

Novak Đoković trebalo bi za tri-četiri sedmice da zaleči povredu jednog od abdominalnih mišiča koju je zadobio tokom meča trećeg kola Australijan opena sa Tejlorom Fricom.

Dan posle titule u Melburnu, Đoković je rekao da je napuknuće mišića poraslo sa početni 17 na 25 milimetara, kao i da su mu doktori rekli da nije ništa strašno i da će mirovati.

Novak je svakako izjavio da su mu naročito sada – posle prestizanja rekorda Rodžera Federera po broju nedelja na prvom mestu na svetu – grend slem turniri postali još veći fokus, a prema trenutnom kalendaru, Rolan Garos počinje 23. maja.

Đoković dakle neće žuriti sa povratkom – nastaviće sa tretmanima kako bi mišić što pre bio zalečen, ali sigurno neće brzati.

Ako je Dubai, koji počinje 14. marta, i bio u planu, sada će najverovatnije otpasti, a s obzirom na to da je turnir u Indijan Velsu otkazan, jedini pravi izazov za Đokovića na američkom kontinentu ostaje Majami koji počinje 24. marta.

Uzevši u obzir da je Novak rekao da će dodatno prilagoditi raspored kako bi više vremena proveo s porodicom, ali i zato što su mu najveći turniri sada (jedini) prioritet, nije nemoguće da će najbolji teniser sveta prvi sledeći turnir igrati na šljaci.

Masters u Monte Karlu počinje 11. aprila, a u nedelji posle te igra se turnir iz serije 250 u Beogradu.