“Više verujem epidemiolozima nego Tviteru”: Vučević o zatvaranju škola

0
Foto: Beta

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio da su, pored svih mera koje je država Srbija uvela zbog epidemije korona virusa, u vojvođanskoj prestonici tokom vikenda dezifinkovani svi vrtići i škole, kao i javni prevoz. Grad Novi Sad će, tvrdi Vučević, kada je reč o eventualnom zatvaranju škola i vrtića poštovati pre svega odluku ministrastva prosvete i Vlade Srbije.

“Pored toga, Grad Novi Sad je snadbeo sva predškolske i školske ustanove dovoljnim količinama dezifekcionih sredstava, sapunima, ubrusima. Kao što sam rekao, tokom vikenda su sve škole i vrtići dezinfikovani, kao i autobusi javnog prevoza”, naveo je je Vučević gostujući u jutarnjem programu televizije Hepi.

Istakao je da će se u zavisnosti od broja putnika u svakom trenutku na ulicama Novog Sada biti dovoljan broj autobusa, prenosi Kurir.

Gradonačelnik je podvukao da je u ovom trentuku svetske pandemije virusa najvažnije da slušati preporuke struke i epidemiologa jer to je jedini način da sačuvamo sebe, svoju porodicui, komšije…

-“Građani moraju da budu svesni da koliko da je ovo sve da je neprijatno, ne smemo sebe dovoditi u stanje panike i haosa, jer time nikome nećemo pomoći – naglasio je i potvrdio da od petka u Novom Sadu komunalna policija proverava sve ugostiteljske objekte u kojoj ima više od sto ljudi. Do sada nije bilo kršenja odluke, što je dobra stvar”, dodao je i apelovao na najstarije sugrađne da ne izlaze iz svojih kuća.

“Otkazane su sve manifestacije, predstave , sva kulturna dešavanja. Sportska takmičenja ne mogu da imaju više od sto pristunih sa sve učestnicima”, naglasio je podvlačeći da je ovo veliki ispit za našu naciju.

Gradonačelnik je najavio i da će u narednim danima biti formiran i volonterski kol centar koji će pružati podršaku najstarijim osobama ili hroničnim bolesnicima, kako u savetima, tako i dopremanju namirnica.

Što se rada škola tiče, Vučević kaže da će ista pravila važiti za sve.

“Ja sam otac dvojice đaka, jedan ide u osnovnu, drugi u srednju školu. Sve razumem, i nije mi nelogično to što uznemirava javnist, Ali, ako epidemiolozi kažu kako treba da radimo, ja više verujem njima, nego Tviteru. Ovo je veliki izazov za nas, veliki izazov za srpski narod. Niko ne sme da se igra sa zdravljem građana, posebno ne sa zdravljem dece. Ovo je naša država I borićemo se da izađemo kao pobednici…. I izaći ćemo kao pobedinic iz svega ovog”, naveo je on.