Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je za vikend bilo 818 kontrola poštovanja mera koje su uvedene u cilju sprečavanja epidemije korona virusa, ispražnjeno je deset objekata, a naplaćeno 120 kazni.

„Glavni zaključak je da noćas nije bilo kršenja mera u lokalima, više je pažnje bilo neophodno zbog privatnih žurki“, rekao je gradonačelnik za TV Prva i upozorio da je kršenje mera nedopustivo, jer ugrožava živote i povećava rizik širenja epidemije.

On je rekao da je po pitanju određivanja mera više na strani lekara, nego zastupnika privrede, ali da se na kraju nadje uvek kompromis.

„Individualna odgovornost je ključna stvar ovih godinu dana i tu je teret na svima nama“, rekao je Radojičić ali i naglasio da su članovi Kriznog štaba za suzbijanje epidemije pod velikim opterećenjem i pritiskom.

Dodao je da su članovi Kriznog štaba za suzbijanje epidemije Predrag Kon, Branislav Tiodorović i Srdja Janković pod velikim pritiskom interesa svih da privreda opstane, ali i lekara koji su „drugačije politički orijentisani“ i „idu“ na njihov integritet što je, kako je rekao, tužno.

Radojičić je rekao da bi od utorka, ako bude zaravnjena kriva kao što u ovom trenutku deluje, mogao da se prati ovakav trend mera u zatvorenim prostorima, ali da se može razmatrati liberalniji pristup po pitanju rada bašta restorana i kafića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.