Visa Inc. objavila je da je preuzela kompaniju Earthport, (AIM:EPO), koja pruža prekogranične platne usluge preko najveće svetske nezavisne mreže ACH (Automated Clearing House).

Trenutno, Visa pruža mogućnost transfera sa kartice na karticu Visa. Zahvaljujući akviziciji Earthporta, Visa će biti u mogućnosti da obezbedi novčane transfere širom sveta kroz jednu Visa mrežu, ne samo sa kartice na Visa karticu, već i preko bankovnih računa pojedinaca, preduzeća i državnih institucija. Visa procenjuje da će velika većina svetske populacije koja ima pristup bankarskim uslugama moći lako, brzo i sigurno  da plaća i prenosi novac širom sveta.

Danas se širom sveta šalje oko 80 triliona američkih dolara putem bankovnog transfera ili preko bankovnih računa, ali ovaj proces je teži i komplikovaniji nego što bi trebalo da bude.

Primanje novca  traje i po nekoliko dana zbog zastarelih, neefikasnih i skupih načina.

Integracijom sa Earthport tehnologijom, biće moguće napraviti rešenja za mnoge načine upotrebe, uključujući transfere platnog spiska, kao i međunarodne transfere između pojedinaca i kompanija. Na primer, izvođači iz celog sveta koji rade na međunarodnom tržištu moraju biti plaćeni u lokalnoj valuti. Danas, kompanija može da isplati plate zaposlenima kroz neefikasne, skupe bankarske transfere, što može da potraje nekoliko dana. Zahvaljujući kombinovanim mogućnostima programa Visa i Earthporta, možete brzo i bezbedno platiti isplate ugovaračima i zaposlenima širom sveta putem jedinstvene mreže Visa.

„Visa poboljšava svoje metode transfera novca, čineći ih bržim, sigurnijim i praktičnijim nego ikada ranije“, rekao je Bill Sheley, šef globalnih mobilnih plaćanja Visa.  Nakon preuzimanja Earthporta, Visa će moći da poveća potencijal svojih mogućnosti koristeći „ne samo kartice“, zahvaljujući kojima možemo ponuditi našim klijentima plaćanje i transfere preko bankovnih računa širom svijeta. „

Uz pomoć tehnologije Earthport, Visa će moći dalje da proširuje brzo razvijajući portfolio slučajeva upotrebe sistema Visa Direct, uključujući plaćanja, transfere između pojedinaca, prekogranične transfere, plaćanja na tržištu i plaćanje računa. U proteklih 12 meseci nastavljen je rast broja transakcija putem usluge Visa Direct, koji je dosegao preko 100%, što ukazuje na potrebu za trenutnim i efikasnim transferima novca između potrošača i kompanija širom sveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.