Visa fondacija donira 4,3 miliona dolara Crvenom krstu u borbi protiv COVID-19

  0

  Visa fondacija je na globalnom nivou izdvojila 4,3 miliona dolara za podršku Crvenom krstu, dok će u zemljama Centralne i Istočne Evrope, Bliskog Istoka i Afrike biti isporučena pomoć od 1,6 miliona dolara od ukupnog iznosa, kako bi omogućila brži oporavak nakon COVID-19 krize.

  Ova donacija deo je programa pomoći koji je Visa fondacija prethodno najavila, u vrednosti od 210 miliona dolara. Za hitne potrebe humanitarnih organizacija širom sveta usmereno je 10 miliona, dok je 200 miliona dolara namenjeno za pomoć malim i mikro firmama u narednih pet godina, sa fokusom na unapređenje ekonomskog statusa žena.

  „Širom sveta društva su zbog pandemije suočena sa nepredviđenim okolnostima, a dodatno opterećenje trpe zdravstveni radnici i drugi pružaoci osnovnih usluga“, rekao je Endru Tore, regionalni predsednik kompanije Visa za CEMEA region. „Zahvalni smo svim humanitarnim organizacijama na neumornom radu i drago nam je što će sredstva Visa fondacije dati dodatni podsticaj aktivnostima Crvenog krsta.“

  COVID-19 postavio je nove izazove zemljama CEMEA regiona, koje se već bore sa siromaštvom, bezbednosnim problemima, sukobima ili klimatskim promenama. Volonteri Crvenog krsta su se tokom pandemije našli na prvoj liniji borbe, pomažući ugroženim zajednicama i obezbeđujući im neophodnu zdravstvenu pomoć.

  Graham Makmilan, predsednik Visa fondacije istakao je da je ponosan što će ova sredstva omogućiti podršku daljem radu organizacija koje su od velikog značaja u ovim rizičnim trenucima.