Virus u 14 ustanova socijalne zaštite u Srbiji: Bez novozaraženih od juče

1
Foto: Profimedia

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji koronavirusom su inficirana 123 korisnika i 34 zaposlena – koliko je bilo i u ponedeljak, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa potvrđeno je u 14 ustanova.

To su: Gerontološki centar Beograd, centar u Knjaževcu i “Jelenac” u Aleksincu, kao i u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.

Inficiranih ima i u domovima za smeštaj odraslih i starijih “Stara pruga” na Umci, “Doživeti stotu”, “Nada”, “Miljakovački vinogradi” i “Holiday house lux” u Beogradu, “Gardoš” u Zemunu kao i u domu “Mass Green House” u Petrovaradinu.

Među ustanovama u kojima je potvrđeno prisustvo virusa su i domovi za smeštaj odraslih i starijih osoba “Radost” i “S.Nikola” u Negotinu.

Do danas je od infekcije izlečeno 518 korisnika i 192 zaposlena u ustanovama socijalne zaštite.

Ministarstvo je ponovilo da su u izolaciji korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa, a na posao ne dolaze zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ta opasnost, već su u kućnoj izolaciji.

Ministarstvo je navelo da, na osnovu rešenja o zabrani rada, uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih više ne pružaju domovi “Doživeti stotu” u Beogradu, “Stara pruga” na Umci i “Radost” u Negotinu.

(Beta)

1 KOMENTAR

Comments are closed.