Vijesti: Uhapšena bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica

1
Printscreen/YouTube/ NVO MANS

Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica uhapšena je kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima, potvrdilo je Televiziji “Vijesti” više izvora iz Uprave policije (UP). Prema pouzdanim saznanjima, privedena je zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična dela i to – stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

„Medenica je uhapšena nakon što je predala putne isprave službenicima granične policije. Noć je provela u betonjerci podgoričkog Centra bezbednosti (CB), a već danas očekuje se da bude privedena nadležnom Specijalnom tužilaštvu“, prenose Vijesti, pozivajući se na izvore iz policije Crne Gore.

Specijalno državno tužilaštvo dobilo je u februaru od Europola transkripte razgovora Miloša Medenice i Darka Lalovića, dugogodišnjeg telohranitelja njegove majke.

Nakon što je obavljena selekcija poziva, u martu je i zvanično potvrđeno da je Medenica koristio kriptovani telefon putem kojeg je ugovarao šverc droge iz Kolumbije, ali i krijumčarenje cigareta.

Upravo u tim razgovorima, prenose “Vijesti”, Medenica je obelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima, i da će ih zaštiti ako zatreba, “jer ih mnogo zna”, aludirajući na konkurente u švercu cigareta.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT), nakon dobijana selektovanih razgovora, formiralo je predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 17 godina, do ostavke koju je podnela krajem 2020. godine, podsećaju “Vijesti”.

1 KOMENTAR

Comments are closed.