Od početka prošle godine, do izbora 30. avgusta, agenti tajne službe Cnre Gore svakodnevno su nezakonito pratili i snimali pokojnog mitropolita Amfilohija Radovića, lidere političkih partija i novinara.

Tajni agenti svakodnevno, makar po dva sata, snimali su i pratili Zdravka Krivokapića, Aleksu Bečića, Andriju Mandića, Milana Kneževića, Vladimira Jokovića, Slavena Radunovića, Gorana Danilovića, Borisa Bogdanovića, Mila Božovića, Marka – Bata Carevića, Nevenku Bošković Ćirović i novinara Petra Komnenića, pišu Vijesti.

Specijalno državno tužilaštvo i njihov Specijalni policijski tim za to su optužili bivšeg šefa Agencije za nacionalnu bezbednost Crne GoreDejana Peruničića i njegovog podređenog Srđu Pavićevića.

Po Peruničićevom usmenom nalogu Pavićević je tajnim agentima naređivao da svakodnevno, makar po dva sata, snimaju i prate aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića, predsjednika Skupštine Aleksu Bečića, političare Andriju Mandića, Milana Kneževića, Vladimira Jokovića, Slavena Radunovića, Gorana Danilovića, Borisa Bogdanovića, Mila Božovića, Marka – Bata Carevića, Nevenku Bošković Ćirović i novinara Petra Komnenića.

Šef Specijalnog policijskog tima Dragan Radonjić je objasnio da su postupali po prijavi v.d. direktora ANB-a Dejana Vukšića koji je dostavio dokaze o nezakonitom postupanju prethodne garniture tajne policije.

On je kazao i da su Peruničić i Pavićević juče saslušani u svojstvu osumnjičenih.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da su tajni agenti po sat ili dva, svakog dana nezakonito pratili i snimali ljude.

Objasnio je i da za sada ne znaju da li je i za šta taj materijal korišćen.

“Na osnovu do sada prikupljenih dokaza postoji osnovana sumnja da je prijavljeni S P u svojstvu odgovornog lica u ANB-u, počinio gore navedeno krivično delo na način što je od januara do septembra meseca 2020 godine protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja nanio štetu i teže povrijedio prava imenovanih lica na način što je postupao po usmenim nalozima osumnjičenog D P, i u više navrata davao usmene naloge službenicima ANB-a kojima je bio nadređeni rukovodilac da izvrše praćenje i osmatranje imenovanih lica uz korišćenje tehničkih sredstava za fotodokumentovanje na području opština Podgorica, Cetinje i Budva, što su službenici ANB-a i uradili, kojom prilikom je koordinirao i sam učestovao u ovim aktivnostima, bez prethodno izdatog pisanog naloga, za praćenje i osmatranje, i ako je znao i bio dužan da zna da je to suprotno članu 11 Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbednost”, rekao je Radonjić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.