Podgoričke Vijesti objavile su danas da je poglavar Mitropolije crnogorsko-primorske Amfilohije optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je učestvovao u kreiranju afere “Državni udar” sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i da je i on zaslužan što su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni na po pet godina zatvora.

Da se polemika dogodila tokom Sabora Srpske pravoslavne crkve Vijestima je, kako su naveli, potvrđeno iz više izvora iz crkvenih i političkih krugova.

Vučić je, tvrdi izvor Vijesti, Amfilohiju zamerio na lošem odnosu sa Đukanovićem.

Ubrzo se oglasio i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković. On je navode iz teksta Vijesti odbacio kao „najbrutalnije laži i neistine“.

„To su najbrutalnije i najmonstruoznije laži i neistine koje je ikada iko mogao da objavi, a pogotovo kada je u pitanju odnos naše države, države Srbije i SPC“, poručio je Selaković u izjavi za Tanjug.

Prema Selakovićevim rečima, u tekstu Vijesti gotovo da ne postoji nijedan jedini pasus, nijedna rečenica, „u kojoj nema laži, u kojoj nema neistine.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.