Nova NBA sezona počinje 22. decembra, a ekipe su počele sa „pripremnim mečevima“. Predsezona retko može da pokaže mnogo toga, ali i prema partijama igrača na parketu i prema izjavama trenera, ovi mečevi će biti dobar uvod u ono što nas čeka oko božićnih praznika.

Naši košarkaši su na terenu izgledali dobro, od Bogdanovića čija se ruka ozbiljno zagrejala, preko Bjelice koji se dobro snalazio u reketu, do Denija Avdije koji je na svom debiju igrao „kao veliki“.

Bjelica je u pobedi Sakramenta nad Portlandom – da, Kingsi su pobedili, ali ne brinite, to je samo predsezona – za 21 minut na parketu ubacio 12 poena, a imao je i šest skokova, po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

I jednu foru iz blokova, koja se ne piše u statistici.

https://twitter.com/SacramentoKings/status/1338344716186787840

Neki novi Vašington Vizardsi poraženi su od Bruklin Netsa, ali je Deni Avdija mogao da bude zadovoljan nakon meča.

Za 24 minuta na parketu ubacio je 15 poena, šutirajući po 3/3 i za dva i za tri poena. Na to je dodao i 4 skoka i 2 asistencije

Bogdan Bogdanović je već u drugoj utakmici u novom timu namestio ruku.

Za 26 minuta na parketu – najmanje od svih glavnih igrača – ubacio je 18 poena, uz dva skoka i dve asistencije. Posebno raduje što je za tri poena šutirao uz 40 odsto preciznosti.

U segmentu igre koji će predstavljati važno oružje Atlante, kontanapadu, Bogdanović je od samog početka imao zapaženu ulogu jer je uspevao da uhvati “kvoterbek” pasove Trea Janga i da ih lagano završi na obruču.

Jang je na kraju meča rekao veoma važnu stvar za samopouzdanje svih novih igrača u timu…

“Dogovor je bio da ove prve mečeve koristimo da se uigramo i ja zaista pokušavam da na neki način testiram nove saigrače, da bih video kako bi najbolje mogla da teče naša saradnja. I mogu da kažem da u neke momke već imam puno poverenje, što me veoma raduje”, poručio je Jang.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.