(VIDEO) Vučić: “Pričaš srpski?”; Hoti: “Pa, razumem…”

5
(BETAPHOTO/European Council/Mario Salerno/DS)

Sastankom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdulaha Hotija u Briselu juče je obnovljen dijalog Beograda i Prištine, a uoči zajedničkog slikanja zabeležen je zanimljiv trenutak koji je izazvao pažnju na društvenim mrežama.

Naime, kada je Vučić prilazio Hotiju, pozdravio se laktom i usput ga pitao da li razume srpski.

Avdulah Hoti je na to kratko odgovorio: “Pa, razumem”.

Na Tviteru se može naići i na negodovanja na ovakvu reakciju Hotija, pošto je odgovorio na srpskom, što pojedini albanci sa Kosova tumače nedostojnim.

Vučić je posle sastanka uz posredovanje EU rekao da razgovori nisu bili laki, ali da je došlo do izvesnog napretka kada je reč o temama nestalih, raseljenih i ekonomiji.

Hoti je posle sastanka rekao: “Danas smo uz naše insistiranje razgovarali o dve važne teme za gradjane Kosova i obe zemlje, o nestalima i o ekonomskoj saradnji”.

5 KOMENTARA

  1. Хоти је грађанин републике Србије и треба да зна срспски, што је и потврдио.

  2. Jes, jes, ovim ga je sigurno pridobio. Isto koliko bi i Hoti njega pridobio, da ga je pitao priča li albanski. Nego, neka se ne prenemaže previše. Svi znamo zašto je otišao tamo. Neka to lepo potpiše, mi ga proglasimo izdajnikom Kosova, kvislingom i stranim plaćenikom, pa da svi odahnemo!

Comments are closed.