(VIDEO) Sukob u Boleču: “Naprednjački batinaši napali aktiviste SSP”, saopšteno iz te stranke; “Ne nasedajte na provokacije”, poručuje Ana Brnabić

0
Foto Printscreen/Twitter

Na današnjem predstavljanju SSP na štandu na pijaci u Boleču, došlo je do sukoba dve grupe aktivista – iz stranke SSP i aktivista SNS. Snimak je na Tviteru objavila Marinika Tepić a usledile su reakcije Dragana Đilasa koji je rekao da je posle njegovog odlaska krenuo napad na njihove preostale aktiviste i Ane Brnabić koja je poručila je članovima svoje stranke da “ne nasedaju na provokacije”.

„Naprednjački batinaši su napali aktiviste SSP“, saopšteno je iz te stranke.

“Jednom aktivisti je rasečena usna, a sve na očigled predsednika Opštine Grocka, Dragana Pantelića, koji je sve ćutke pratio da bi posle 15 minuta pozvao na smirenje i ponudio Đilasu, koji odavno nije bio tu, da se i on obrati”, navedeno je iz SSP.

Stranka slobode i pravde saopštila je da je predsednik njenog opštinskog odbora u Grockoj priveden u policiju po prijavi da je navodno štanglom udario aktivistu Srpske napredne stranke na pijaci u naselju Boleč.

„U prepoznatljivom maniru najgorih diktatura, SNS, na čelu sa premijerkom, pokušava da od napadnutog napravi krivca, a od sebe žrtvu. U tom cilju je u policiju priveden predsednik OO Grocka Stranke slobode i pravde, Željko Vagić, po prijavi da je štanglom udario aktivistu SNS-a iako se na snimcima lepo vidi da takvog napada nije ni bilo“, saopštila je SSP.

U saopštenju se ističe da su aktivisti SNS-a prišli štandovima SSP-a na pijaci u Boleču, „evidentno da bi ih provocirali, verbalno napali i fizički se obračunali sa njima“, što se, kako podsećaju, takođe vidi na snimcima.

Iz SSP-a je prethodno saopšteno da su nakon odlaska predsednika te stranke Dragana Đilasa iz Boleča, naprednjaci došli ispred štandova SSP-a tražeći da se ugasi zvučnik sa koga je sve vreme događaja emitovana muzika. Zatim su, kako su naveli iz SSP-a, fizički napali okupljene opozicione aktiviste.

Nakon sukoba reagovao je i lider SSP Dragan Đilas, ali i premijerka Ana Brnabić.

Đilas: Još jednom se pokazalo ko širi agresiju

Đilas za Nova.rs rekao da u Boleču nije bilo nikakvih problema ni provokacija ni sa jedne strane, dok je on bio na štandu SSP.

“Štaviše sa jedinim građaninom koji nas je vređao sam razgovarao pokušavajući da ga ubedim da nije pristojno koristiti takve reči. Posle mog odlaska, krenuo je napad na naše preostale aktiviste, a jednog od njih, koji je snimao događaj su čak jurili po pijaci ne bi li mu razbili telefon. Sve to se jasno vidi na snimcima”, rekao je Đilas i dodao:

“Još jednom se pokazalo ko širi agresiju, ko mrzi, ko u napadu panike zbog nemanja podrške pribegava batinaškim metodama. Kada vidim te ljude koji se tako ponašaju, obučene u uniforme SNS-a, ne mogu a da ne uporedim to sa događajima u Nemačkoj tridesetih godina prošlog veka. Ne očekujem reakciju Vulinove policije, ali vam garantujem da će policija u oslobođenoj Srbiji već za mesec dana procesuirati i ovo i mnoga druga slična dešavanja širom Srbije”.

Brnabić: Ne nasedajte na provokacije

Reagujući na incident u Boleču, predsednica Vlade Srbije i poverenica SNS-a za Beograd Ana Brnabić poručila je članovima svoje stranke da “ne nasedaju na provokacije i da nastave da razgovaraju sa građanima o rezultatima, planu i pro

Ana Brnabić je izrazila bojazan da će „provokacije pristalica lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa biti sve učestalije i agresivnije“.

„Oni koji su pretili rušenjem svega što je izgrađeno, kada su shvatili da narod to ne podržava, počeli su fizički da maltretiraju aktiviste SNS“, rekla je Ana Brnabić.