(VIDEO) “Slučajnost? Ne bi se reklo…”: Igra brojeva koja povezuje Džordana i Kobija sa Lebronom i Zajonom…

0

Neko ne veruje u statistiku i baš ga briga za istu, drugi je prate samo da bi još jednom svima pokazali da ona ič ne vredi, treći je koriste da dokažu svoje stavove, a četvrti je rasipaju bespotrebno i van konteksta.

Neke trivijalnosti mogu postati važne, potrebno je samo da ih gledamo iz pravog ugla. Neki brojevi mogu tako mnogo da znače.

Priča o tome da je potraga za naslednikom Majkla Džordana bila lutanje kroz košarkaške lavirinte nadanja, odavno je ispričana. E ako Marberi nije taj, nije ni jedan drugi. Nije. E ako Ajverson nije taj, e onda… Nije.

A onda se pojavio jedan koji pomalo jeste. Onaj o kome se mnogo pisali prethodnih nedelja jer je otišao da šutira sa korakom unazad sa oblaka.

Kobi Brajant je toliko ličio na Džordana da su ljudi snimali kako žvaće žvaku i dokazivali da i tako imitira svog idola.

Brajant je prišao najbliže čoveku koji će ostati najveći svih vremena.

Pre 23 godine, u jednom duelu 19-godišnjeg Brajanta i 35-godišnjeg Džordana, postigli su kombinovano 69 poena.

Lebron Džejms nosi isti broj kao Džordan, ali ga nikada nije imitirao, nikada mu se nije približio, a svoju vrednost i kvalitet dokazao je trčeći obilaznim putem.

Iako je snažan i fizički spreman, Lebron je bliži kraju karijere nego njenoj sredini, a još uvek niko ne traži njegovog naslednika.

Taj je došao sam. Zajon Vilijamson je jak kao Džejms, skočan kao Džejms, ima pregled igre kao Džejms i velika je srednjoškolska zvezda kao njegov idol.

Neće proći mnogo – a uslov je da počne da pobeđuje – kada će mnogi primetiti da na sličan način gleda ka košu kada pogodi, da se udara u grudi od ponosa pod istim uglom i slično…

Prošlo je 23 godine od onog Džordanovog i Brajantovog duela i opet su jedan 19-godišnjak (Zajon) i jedan 35-godišnjak (Lebron) u direktnom dvoboju ubacili kombinovano 69 poena.

Slučajnost?