Odlazeći američi ambasador u Srbiji na društvenim mrežama podelio je nekoliiko oproštajnih objava, kao i video dok pakuje kofer i pokazuje suvenire i uspomene koje sa sobom nosi. Najviše mesta u koferu ostavio je hranu iz Srbije.

„Moram da nosim nešto da jedem usput, peglana kobasica, naravno, kajmak iz Gornjeg Milanovca, najbolji na svetu… Ajvar, naravno, džem od šljiva, domaće neprskano, malo dunjevače.. vino.. Gde ću ja ovo sve staviti, pa i klekovača, nema boljeg od šljivovice i još malo šljivovice, možda će nam trebati, dugačak je put. Sir iz Pirota, čokančići, šajkače. Jesam malo gladan sad, ali ću ipak da pokušam da spakujem ćevape, malo burek od mesa“, nabrajao je odlazeći ambasador.

https://www.facebook.com/USEmbassySerbia/videos/694572711045526/

Nije bilo lako zatvoriti kofer posle svega toga.

Na kraju je dao i sopstveno tumačenje transkripcije svog imena prepravljajući flomasterom identifikaciju sa prtljaga iz Skot u Skat.

„Nakon tri i po godine u Srbiji vreme je za povratak kući. Odlazim srca ispunjenog lepim uspomenama i sa koferom prepunim suvenira. Hvala, prijatelji!“, napiso je uz video.

Usledilo je i tvit u njegovom stilu duhovitosti: „To je samo do luka“, gde pozira tužan.

Poslednji tvit u svojstvu američkog ambsadora: „Ovo je moj poslednji tvit u svojstvu američkog ambasadora u Srbiji. Odlazeći ostavljam ambasadu SAD i svoj Tviter nalog sposobnom vođstvu otpravnika poslova Gabrijela Eskobara. Srdačno hvala svima koji ste me pratili ovde kao i celoj Srbiji!“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.