(VIDEO) Olivera Jevtić napadnuta tokom trke u Sofiji: “Namerno je to uradio, policija ga traži…”

0
Printscreen/YouTube/ European Athletics

Srpska atletičarka Olivera Jevtić napadnuta je danas tokom trke na 10 kilometara na jednom atletskom mitingu u Sofiji.

Naime, nepoznati čovek utrčao je sa strane, jedno vreme bio uz vodeće takmičare, a onda odjednom laktom oborio Oliveru Jevtić i još jednu atletičarku.

Jevtićeva je ostala bez svesti, a kao posledicu pada ima hematom na glavi.

Ona se oglasila povodom napada i opisala detalje koji su mu prethodili.

“Odmah mi je bilo jasno da nije u pitanju uobičajeno guranje tokom starta, već je taj čovek namerno to uradio. Niko ne zna ko je to bio i zašto je to uradio. Trčao je u trenerci da bi sakrio startni broj, ako ga je uopšte imao. Policija ga traži i nadam se da će ga uhvatiti”, rekla je Jevtić za Sportski žurnal.

“Nemam pojma šta je bilo tom čoveku. Startovali smo na 10 kilometara, dakle praktično u rekreativnoj trci. Nisam mogla nikoga da ugrozim, nekoga ko mu je bitan. Ako ga uhvate saznaćemo i zašto je to uradio”, dodala je ona.

Ona dodaje da su joj ljudi pritičali u pomoć, ali da joj je više od sat vremena trebalo da se oporavi od pada.

“Udarila sam glavu, imam hematom. Kuk me boli. Vratiću se odmah kući. Videću kada se ohladi u kakvom je stanju…”, rekla je Jevtić.

Srpska atletičarka rođena u Užicu ima 43 godine, ali se i dalje aktivno takmiči. “Košuta sa Đetinja” zbog povrede dugo nije trčala duže deonice trčala duže deonice?

“Imala sam povredu, rupturu pripoja na listu noge donedavno, pa sam sada želela da vidim da li sam se potpuno oporavila”, rekla je ona.

Postoji mogućnost da je prilikom pada obnovila povredu.