(VIDEO) “Ne može se silom protiv magije”: U sudaru Jokića i Zajona pobedio je emotivni Denver

0

“Prethodni period za nas je bio vrlo emotivan”, rekao je trener Nagetsa nakon pobede svog tima nad Nju Orleans Pelikansima rezultatom 113:108. Aludirao je na odlazak Gerija Herisa u Orlandu, ali i na pucnjavu koja se dogodila u Koloradu, a koja ga je, na osnovu njegovih javnih nastupa nije teško zaključiti, duboko potresla.

Sa druge strane terena, protiv emotivno ispražnjenog Denvera bili su Pelikansi, ekipa u usponu, sa tri mlade zvezde.

Jedan od njih iskoračio je na veliku scenu i sudario se sa najvećom zvezdom Nagetsa. NBA nije video takve fizičke predispozicije od Šekila ONila, a sirova snaga Zajona Vilijamsona ovoga puta susrela se sa veštinom Nikole Jokića.

Jedan je ubacio 39 poena, uz 10 skokova i 5 asistencija. Drugi je ubacio 37 poena uz 9 asistencija i 6 skokova.

Pobedio je, drugi, veštiji.

Ipak, reklo bi se da je ključnu ulogu u ovoj pobedi Nagetsa imao Majkl Porter Džunior i to, da čovek ne poveruje, na obe strane parketa. U napadu je prosuo u koš Pelikansa 25 poena, a u odbrani je potpuno zaustavio Brendona Ingrama što nije lako ni mnogo boljim odbranbenim igračima.

U Denveru je i Marej prebacio 20 poena (ubacio 23), a u NOP tu granicu nije prebacio niko osim Zajona.

Ipak, rezultat je lako mogao da bude i drugačiji.

U jednom trenutku Pelikansi su vodili 100:89. Nakon toga su Jokić i Marej napravili seriju od 7:0. Zajon je zatim ubacio dva poena, pa su MPJ i Milsap izjednačili uz dve vezane trojke.

Denver je tada promenio i način na koji se čuva Vilijamson, nisu mu omogućena slobodna bacanja, dok su u napadu Jokić i Porter Džunior napravili novu seriju.

Tako su Nagetsi posle turbulentne nedelje došli do važnog preokreta.

Ili kako je to znao da kaže Duško Vujošević: “Ne može se silom protiv magije. Više sreće u sledećem izvlačenju”.

Standings provided by SofaScore LiveScore