(VIDEO) Ne može Jokić da napravi koliko Denver može da sruši: “Bertans i Vašington ubili Nagetse”

0

Kada je Džamal Marej pogodio trojku za izjednačenje i 128:128 na semaforu, to je bio samo još jedan dokaz da je u pitanju igrač velike petlje. Pogodio je poslednjih 11 poena za svoj tim. Ali je bilo izvesno i da će za malo vremena koliko je ostalo do kraja nešto jednostavno morati da se dogodi i da Denver nije zaslužio pobedu u ovom meču.

Na kraju je Bredli Bil, ubedljivo najbolji igrač Vizardsa od početka sezone, doneo pobedu svom timu.

Iako je jedan drugi igrač zapravo “ubio” Denver.

“Davis Bertans nas je ubio večera”, rekao je trener Nagetsa Majkl Meloun. “Čovek je postigao 9 trojki iz 11 pokušaja i neko bi rekao da je to neverovatan podvig, što i jeste, ali je sve to naša greška. Jednostavno je, Bertans ne sme da dobije priliku da šutne 11 trojki na meču”.

Meloun je potpuno u pravu. Nagetsi veoma loše brane liniju za tri poena od početka sezone, a kada im se ovako na putu ispreči jedna “vruća ruka”, posledice su ogromne.

Bertans je na kraju završio meč sa 35 poena. Bredli Bil je ubacio 25. Rasel Vestbruk je imao 13 skokova i 12 asistencija, ali ne usiljeno, za statistiku, bio je super koristan za svoj tim.

Tako je “najtužniji tim lige”, kako su Vizardi neretko okarakterisani, odneo pobedu protiv Nagetsa koji igraju vrlo promenljivo.

Nikola Jokić, jedina konstanta tog tima, ubacio je 33 poena, uz 9 asistencija, 7 skokova i 2 ukradene lopte. Međutim, on je 15 poena ubacio u prvoj četvrtini, a nakon toga je promenom načina odbrane Vašingtona, upasivljen.

Tada je iskočio i preuzeo odgovornost Marej, pa je tako završio meč sa 35 poena i ludačkom serijom na kraju. Ipak, ponovo se dogodila ista stvar. Uz Mareja nije iskočio više niko. Denver je imao još samo dva dvocifrena igrača. Slabo su skakali, nisu se dobro kretali bez lopte i nije bilo ideje kako da se brani linija za tri poena.

Zato je Meloun na kraju konferencije odmahnuo glavom uz uzdah.

“Ubio nas je čovek”.