(VIDEO) Medicinski radnici dočekali premijerku okrenuvši joj leđa: “Ovako i vi nama radite kada vam tražimo pomoć”

1

Medicinsko osoblje jedne bolnice u Briselu priredilo je hladan doček premijerki Belgije Sofi Vilmes, tako što su joj okrenuli leđa kada je stigla u posetu ustanovi u kojoj se leče zaraženi koronavirusom, preneli su danas belgijski mediji.

Medicinske sestre i osoblje za negu bolesnika postrojili su se u subotu na ulazu u bolnicu Sen Pjer (Saint Pierre) u Briselu i okrenuli leđa pošto se približavalo službeno vozilo sa premijerkom. 

Osoblje je protestvovalo zbog nedostatka resusrsa i pomoći.

“Politika nam stalno okreće leđa kada tražimo pomoć”, rekao je neimenovani negovatelj bolnice i dodao da ima manjka osoblja i da su mnogi na ivici nervnog sloma zbog prekomernog rada. 

Neimenovani portparol premijerke izjavio je da je Sofi Vilmes oko 40 minuta razgovarala sa osobljem bolnice. 

Belgiju je teško pogodila pandemija koronavirusa i ta zemlja ima jednu od najviših stopa smrtnosti u svetu u odnosu na broj stanovnika. Međutim, epidemija je počela da jenjava i polako se ublažavaju mere karantina. 

Belgija, koja ima 11,5 miliona stanovnika, ima 55.280 zaraženih koronavirusom od kojih su 9.052 osobe preminule.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Tako i treba! Svaka im cast!!! Tako su i nasi trebali, pogotovo u pocetku, kad su politicari govorili da ima dovoljno opreme, a znamo da nije istina! Igraju se zivotima medicinskih radnika, svih redom!!!

Comments are closed.