(VIDEO) Liga velikih igrača i zakon velikih brojeva u Filadelfiji: Gledamo li najbolji početak NBA sezone u istoriji?

0

Kada uz bilo koju misao ili stav, neko dopiše odrednicu “u istoriji”, iza svakog ćoška, sa svojom argumentacijom pod miškom, izađe neko ko se tom stavu protivi. Međutim, kada kažemo da prisustvujemo najboljem početku NBA sezone u istoriji, kakva argumentacija tome može da se suprotstavi?

Posle šest rundi, više nema nepobedivih. Finiks Sansi savaladali su jedan od najboljih timova Istoka, Filadelfija Sevenetisikserse rezultatom 114:109, uz sjajnu partiju Devina Armanija Bukera, koji je prosuo u koš File 40 poena.

Gotovo svaka ekipa ima jednog takvog igrača, čije pomračenje uma može da upropasti svakog rivala.

Bruklin je pobedio Nju Orleans. Sa jedne strane bio je Kajri Irving koji je ubacio 39 poena uz odlične procente šuta – 13 od 21 iz igre – a sa druge Brendon Ingram sa rekordom karijere – 40 poena (17 od 24 iz igre).

Hjuston je pobedio Memfis za koji je 17 minuta na parketu proveo Marko Gudurić, a Harden je ponovo bio Harden. Ubacio je 44 poena i uhvatio 10 skokova, pa se odsustvo Rasela Vestbruka nije osetilo.

Prošlogodišnji MVP lige Janis Adetokumbo je u pobedi Milvokija zabeležio 34 poena i 15 skokova, a iz igre je promašio pet šuteva, iz 19 pokušaja.

Golden Stejt je pobedio Portland. Vašington je savladao Detroit.

Svake večeri, u svakoj pobedi i porazu, “iskoči” neki igrač koji zavrti pamet navijača širom sveta. NBA je ove godine, kao retko kada u svojoj istoriji, liga velikih igrača, velikog broja poena, pa je tako i Filadelfija, prema zakonu velikih broja, morala da izgubi.

Da niko ne ostane nepobediv i da se pokaže da su svi ranjivi.

I da niko nije mogao da predvidi otvaranje sezone sa Majamijem na čelu istoka i Finiksom na drugom mestu Zapada.