(VIDEO) Kako radnici “uvežbavaju” aplauz za doček Vučića i Lončara: “Ja ću početi, pa i vi aplaudirajte”. Vučić: “Ne znam ništa, ne trebaju mi aplauzi…”

2
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak koji je navodno nastao uoči posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara Kliničkom centru Srbije. Kako mediji prenose, reč je o navodnom uvežbavanju pozdrava visokim zvanicama.

Na snimku se vidi stariji muškarac koji se obraća okupljenim radnicima koji su, kako se pretpostavlja, učestvovali u izgradnji Kliničko centra Srbije, prenosi portal Nova.rs.

„To je jedan od pet najvećih klinička centra u svetu, ne u Srbiji ili Balkanu ili nekoj tamo Evropi, već u svetu“, rekao je muškarac koji se obraćao radnicima.

„Šta da vam kažem o srpskom zdravstvu? Spasio ga je Zlatibor Lončar“, i to im je rekao.

Onda im je govorio i kako je vladao prethodni režim,

“Mi ćemo njih ovako da pozdravimo kad budu ovde, ja ću početi da aplaudiram, pa i vi aplaudirajte“, objašnjavao je instrukcije muškarac radnicima koji su počeli da aplaudiraju,  a nakon toga je pozvao sve da nazdrave uz:

„Živela!“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na pitanje o ovom snimku rekao da ne zna ništa o njemu.

„Ja to ne znam, ali ja da napadam radnike zbog toga neću, kao ni zbog bilo čega drugo. Vidim da vas to muči i mori gde god da dobijem aplauze, šta ćete, vama sigurno aplaudiraju spontano, a meni samo namešteno. Ako će to da vam pomogne da mislite o sebi još malo bolje i lepše. Nemam pojma ni šta su uradili radnici, niti sam to od njih očekivao“, odgovorio je Vučić na novinarsko pitanje, a prenosi N1.

Predsednik Srbije tvrdi da je njegovo bilo samo da im „pruži ruku, pita kako preživljavaju vrućine, kao i da li rade naporno i da li mogu da završe sve u roku“.

„Nisu mi potrebni aplauzi. Na svaku vašu reč svakodnevno mogu da organizujem, gde god da se pojavim, da skupim hiljadu, pet, deset, pedeset, pa i sto hiljada ljudi. To ne radim nikada, jer to bi bilo neodgovorno“, rekao je Vučić.

2 KOMENTARA

  1. Svaki put prevazilaze sami sebe, šta li će još izmisliti. Ali je najbolji, ne daj Bože da su došli Jevreji kako beše ovi Izraelci, pa šta bi bilo? A dr Kon poseduje Izraelskio državljanstvo. Sreća pa on ne dolazi da mu kaže.

Comments are closed.