(VIDEO) Kad NBA pošalje kamere u kuću Alena Smailagića: Plejstejšn koji ne zna da igra, tenis i fudbal na TV-u i ne baš puno slatkiša…

0
Foto: Printskrin YouTube

Kako je Alen Smailagić, košaraš Golden Stejt Voriorsa, od niželigaških terena došao do NBA i prilike da bude saigrač Stefu Kariju, Kleju Tompsonu i ostalim članovima šampionske generacije iz 2015, 2017 i 2018. godine ugalvnom je poznata.

Smailagić je prve šuteve zabeležio na košarkaškom terenu između zatvora sa minimalnim obezbeđenjem i uflekane institucije za mentalno obolele. Njegov otac, električar koji je radio sedam dana nedeljno kako bi se pobrinuo za suprugu i dvoje dece, dodavao mu je lopte u pauzama za ručak.

Voriorsi su 206 centimetara visokog krilnog centra pratili više od dve godine, a Smailagić je odlučio da krene putem kojim se ređe ide kako bi iz srpske treće lige uskočio direktno u NBA prenose.

U NBA se doduše, zbog jake konkurencije i povreda, još uvek nije naigrao, ali i dalje ima prostora za dvadeset godina starog Smailagića.

NBA Evropa je na svom Jutjub kanalu napravila kratak intervju sa “šesticom” Voriorsa kako bi o njemu saznali još pojedinosti, odnosno, kako bi imali uvid u to kako bi izgledalo živeti sa Alenom Smailagićem.

Smailagić je na pitanje sa koliko ljudi stanuje u svom stanu u Ouklandu odgovorio da živi sam, kao i da bi između kafe i čaja radije bira šolju čaja, dok gostima koji bi mu došli u posetu pripremio “ribu ili piletinu”.

“To je najlakše…Možda bi naručio nešto”, rekao je Smailagić i dodao da ne voli da jede picu, ali je zato istakao koje jelo mu je omiljeno iz Srbije – ćevapi.

“Za doručak volim da spremim jaja sa pilećim grudima. Za večeru poručim pastu ili morsku hranu”, rekao je Smailagić.

Košarkaš Golden Stejta u kući nema puno slatkiša.

“Ponekad ih bude. Kada sestra bude tu ili mi neko dolazi u posetu”, rekao je on.

U slobodno vreme voli da se opusti uz TV, a od ostalih sportova najčešće prati tenis i fudbal. Takođe, ponekad ode u šetnju, zove porodicu i prijatelje ili se jednostavno druži sa saigračima, pošto nekolicina njih živi blizu njega.

“Erik Paskal i Kaj Boumen su tu u istoj zgradi”, rekao je Smailagić.

Komšije neće imati problema sa bukom, jer Smailagić ne peva čak ni pod tušem.

“Ne pevam, ne umem to…”, rekao je on.

Kada je u Sjedinjenim Američkim Državama ne gleda srpsku televiziju, ali iz Srbije ima nekoliko stvari koje su mu prijatelji poklonili za sreću.

Od video-igrica voli da odigra “GTA V”, “Call of Duty”, ali je istakao i da ne zna da igra igrice dobro.

“Imam Plejstejšn, ali ne znam dobro ni da ga koristim…”, rekao je on.

Na pitanje šta čita, Smailagić je rekao da mu profesori u Srbiji šalju knjige i literaturu za čitanje.

Za nekog ko voli da vežba i da se opusti, živeti sa njim – kako je opisao – verovatno je uzbudljivo.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!