(VIDEO) Greg Popović bi da menja pravila zbog Jokića, Majk Meloun “umire od smeha” zbog Majkla Portera Juniora: Još jedna pobeda novog tandema u Denveru

0

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su tim San Antonio Sparsa rezultatom 132:126.

Vrela ruka Majkla Portera Džuniora u drugom je meču zaredom zatrpala protivnički koš sa više od 30 poena, a on je posle meča izrazio zahvalnost Jokiću.

“Znate zašto sam draftovan i da su Nagetsi želeli da probude ponovo skorera u meni. To što igram sa superstarom kome je važnije da doda nego da podigne koš omogućilo mi je da rastem”, rekao je MPJ.

On je uz 30 poena upisao i 15 skokova.

Jokić je takođe ostvario dabl-dabl povezavši 25 poena i 11 skokova.

“On je svuda po terenu”, kaže srpski centar za mladog saigrača. “Šutira, otvara se, skače. Pomaže i meni jer protivnici kada čuvaju tako talentovanog mladog igrača ne mogu ni na trenutak da ga ostave samog ili da pomažu i to mi ostavlja prostora”.

Nagetsi su znatno bolje otvorili duel i brzo poveli 16:4, ali je SAS uspeo da se vrati do kraja deonice.

Vodio je Denver i tokom druge četvrtine, da bi San Antonio preuzeo kontrolu posle velikog odmora i pobegao na 74:67.

Ubrzo je stigao odgovor. U poslednju četvrtinu ušlo se sa rezultatom 89:89, pre nego što je Denver stekao +10 (124:114) i rešio pitanje pobednika.

Greg Popović je rekao da su njegovi igrači imali malu lekciju o tome kako se dodaje i skače, jer su gledali Jokića u najboljem izdanju.

“Trebalo bi da postoji pravilo u NBA ligi da je zabranjeno da igrač sam sebi doda loptu, a on je tako ćušne sam sebi mnogo puta tokom meča. Nije to sreća”, rekao je Pop.

Trener Denvera istakao je da se ovakav način igre uvežbava svakog dana i da se tako stvaraju timske dobre navike.

“To ste imali priliku da vidite u poslednje dve utakmice”, rekao je Meloun.