(VIDEO) “Čovek koji može da radi baš sve”: Jokićevih 47 poena u triler pobedi posle dva produžetka

0

Nije toliko važna što nema plejmejkera. I to ne samo povređenog Džamala Mareja, nego ni Montej Morisa. Odradiće on šta treba, podeliće lopte, organizovati akcije, izvući osam asistencija iz džepa.

Nije toliko važno što je rotacija tima skraćena, igraće on koliko god je potrebno minuta, iako je jedan od retkih velikih igrača u ligi koji ne koristi svaku priliku da odmora. Da, igraće i dva produžetka ako treba.

Ne, uopšte nije važno što je povređen igrač rođen za neizvesne završnice i što su sa druge strane klinci koji žele da se dokažu i protiv kandidata za MVP-a. Pogodiće sve bitne šuteve i onaj ključni za kraj.

Eron Gordon, novi igrač Nagetsa ga je nazvao genijem.

To je istina. Ali je osim toga, kada nema priliku da u laganom ritmu pokazuje svoju genijalnost, okružen igračima koji sve rade za njega, Nikola Jokić “čovek koji može da radi baš sve”.

U pobedi svog tima protiv Memfis Grizlisa rezultatom 139:137, posle dva produžetka, povezao je 47 poena, 15 skokova i 8 asistencija.

“Život je sastavljen od važnih trenutaka, a Nikola Jokić je od početka sezone imao 56 važnih trenutaka i u svakom od njih je pokazao da je MVP lige. Ovo danas je bilo čisto iskazivanje pobedničkog karaktera”, rekao je Majkl Meloun posle utakmice.

Grizlisi su imali Dža Moranta, Grejsona Alena i Dentonija Meltona, koji su zajedno dali 85 poena i držali nadu Memfisa da bi mogao da pobedi jedan veliki tim koji je ranjen.

Sa druge strane je jedan igrač postigao više od polovine njihovih poena, a još 49 poena koje su dodali Barton i MPJ, doveli su do ravnoteže.

Mogli su Grizlisi da pobede još u regularnom delu, da nisu prokockali devet poena prednosti u poslednja tri minuta, da Jokić nije pogodio dva poslednja slobodna bacanja, da je Grejson Alen pogodio šut za kraj.

Mogli su da pobede i posle prvog produžetka, samo da Jokić nije uhvatio skok, podelio asistenciju i da Barton nije pogodio trojku. Ili da je Dža Morant na kraju pogodio svoj šut.

Nisu imali šanse da pobede u drugom produžetku jer je Jokić pogodio trojku za 137:134, jer je uhvatio skok nakon promašaja i pokrenuo akciju iz koje su stigli novi poeni, jer je posle toga već bilo kasno.

Mogao je Memfis da pobedi utakmicu, tako izgleda na prvi pogled. Ali ustvari nije mogao, zbog “čoveka koji može da radi baš sve”.