“Videla sam u dvorištu Ninoslava. Počela sam da vičem ‘Pero, to je Ninko'”: Cekići iz Malče pomogli su policiji da uhvati otmičara

0
Foto: MUP Srbije

Osumnjičeni za otmicu 12-godišnje devojčice Ninoslav Jovanović iz Malče uhapšen je danas oko 14.20 na groblju u Malči, nakon što su meštani prijavili policiji da je bio u njihovom dvorištu. Kako su za N1 rekli Petar i Svetlana Cekić, koji su ga videli i javili policiji, po svemu sudeći prespavao je u njihovoj štali, a oko 11 sati su ga ugledali u svom dvorištu.

Jovanović koji se tereti za otmicu Monike Karmanović, uhapšen je kada su Svetlana i Petar Cekić iz Malče prijavili policiji da je bio u njihovom dvorištu i ispred njihove kuće koja se nalazi pored puta koji vodi od Niša ka Svrljigu.

Petar Cekić (70) rekao je za agenciju Beta da je Ninoslava video tik ispred ulaza u kuću, oko 11 časova, prenosi N1.

“Sedeo sam na krevetu u sobi, a moja žena je brisala pločice u kuhinji kada sam primetio da se neko šunja dvorištem. Dograbio sam metlu i izleteo napolje. Video sam ga pognutog ispred kuće. Nešto je promrljao, a ja sam počeo da vičem ‘što si došao kod nas’. Krenuo je da beži prema kapiji, a za njim smo potrčali i supruga i ja. Međutim, dok smo mi stigli do kapije njega više nigde nije bilo”, rekao je Cekić.

Svetlana Cekić je kazala da je u prvi mah pomislila da nešto gori u njihovom dvorištu, pošto je njen suprug bez reči istrčao iz sobe.

“Krenula sam odmah za njim i videla u dvorištu Ninoslava. Počela sam da vičem “Pero, to je Ninko”. Dok smo mi stigli do puta, Ninko je pobegao. Mnogo je brži bio od nas, mi smo i stari i ja imam astmu, a Pera je operisan”, izjavila je Svetlana Cekić.

Cekići su kazali da su odmah pozvali policiju, a to je učinila i njihova ćerka koja živi u Nišu, a slučajno ih je u to vreme pozvala telefonom.

“Policija nije poverovala ćerki, ali nama jeste i došli su posle 20 minuta do pola sata. Mi smo u međuvremenu videli da su u štali rasturene bale sa slamom i da je tu prespavao. Nismo primetili kada je ušao u štalu, a sigurno je ušao noću sa ulice, kroz kapiju jer nije bila zaključana. Psi su lajali, ali smo mislili da je to zbog mačaka”, rekao je Petar Cekić.

Cekići su dodali da su policajci odmah nakon razgovora sa njim krenuli u potragu, a oni su im predložili da Jovanovića traže na seoskom groblju, udaljenom oko 500 metara od njihove kuće.

Otac Ninoslava Jovanovića pozvao da zahvali što su pomogli u hapšenju njegovog sina

Cekići su kazali da ih je ubrzo nakon što se kroz selo pronela vest o hapšenju, pozvao telefonom otac Ninoslava Jovanovića i zahvalio im što su pomogli u hapšenju njegovog sina.

Ubrzo nakon hapšenja Jovanović je policijskom maricom prebačen u Policijsku upravu Niš na saslušanje.

Jovanović se sumnjiči da je 20. decembra oteo Moniku Karimanović (12) iz Suvog Dola, na putu od njene kuće do osnovne škole “Dr Zoran Djindjić” u Brzom Brodu. Posle potrage koja nikada ranije nije vidjena u niškom kraju, devojčica je pronađena 29. decembra u Pasjači, u kući Emila Živića.

Devojčica je u bolnicu primljena na Kliniku za dečju hirirgiju bez ozbiljnijih fizičkih povreda, ali tim psihologa radi sa njom kako bi se oporavila posledica mučenja i zlostavljanja tokom deset dana koliko je bila oteta.

Ovo je treći put da policija traga za Ninoslavom Jovanovićem. Prvi put je potraga organizovana 1996. godine, kada je silovao jednu ženu i 14-godišnju devojčicu.

Posle višednevne potrage po šumama i vikendicama, Jovanović je uhapšen i osuđen na deset godina zatvora.

Po izlasku iz zatvora silovao je 12-godišnju devojčicu, nakon što ju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bekstvu pokušao je da siluje još jednu 12-godišnju devojčicu, ali ju je spasao drvoseča.

Zbog silovanja i pokušaja silovanja osuđen je na 15 godina zatvora, međutim, odlukom Vrhovnog suda kazna mu je smanjena na 12 godina. Po drugom izlasku iz zatvora Jovanović je uznemiravao žene preko društvenih mreža i zbog toga je bio u pritvoru pet meseci. Na slobodi je bio od januara 2019. godine do danas.