“Videćemo koliko će kongresmena da potpiše ‘srpsku’ rezoluciju u narednih mesec dana”

4
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/EV)

 (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom toga što Srbija nije medju zemljama pozvanim na onlajn Samit za demokratiju koji organizuje predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden, da “svako ima pravo da ocenjuje tudju demokratiju na način na koji hoće”.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara nakon primanja vakcine protiv korona virusa na Beogradskom sajmu rekao da “svako ima pravo da bira koga će da pozove”.

On je rekao da je dokaz optužbi za korupciju protiv njega to što se “trudio da nabavi respiratore”, kao i da to “nije dokaz nikakve korupcije” već njegove borbe.

Povodom zahteva grupe američkih kongresmena koji su od predsednika SAD Džozefa Bajdena zatražili da razmotri uvodjenje sankcija onima koji destabilizuju Zapadni Balkan i optužili predsednika Srbije “da je produbio korupciju i da vrši pritisak na medije”, Vučić je rekao da je “Srbija stabilizujući faktor na Balkanu”.

Vučić je rekao da je taj zahtev potpisalo nekoliko kongresmena iz Demokratske stranke, te da je on “jednopartijski”, a da će se videti “koliko će kongresmena da potpiše “srpsku” rezoluciju u narednih mesec dana”.

On je rekao da se ne plaši zamrzavanja imovine i računa u inostranstvu “jer ih nema”.

“Molim ih da mi zamrznu imovinu u inostranstvu. Meni ne možete da nadjete nijedan račun. Nemam nijedan račun van ove zemlje, ne mogu da ga zamrznu, niti imam pare niti imam račune”, rekao je Vučić.

4 KOMENTARA

  1. ,,Sitnica,, koju treba da objasni ,ko će podneti ,,srpsku rezoluciju,, i koliko će da nam uzme narodnih para,jer malo Srba zna kako funcioniše lobiranje tamo.To je legalizovano PODMIĆIVANJE.

    • Tim legalizovanim podmićivanjem su se svih ovih naših turbulentnih godina obilato služili i masno plaćali svi osim Srbije. Zato su oni svi dobili više nego što je Srbija ikada. Zato je Srbija uvek omražena strana, jer su lobisti i plaćeni novinari za debele pare radili na tome. Za to vreme, Srbi su mislili da će pravda pobediti (smešna zabluda), dok su njihovi političari i tajkuni profitirali i radije novac koji bi mogao da ide za lobiranje, stavljali u svoj džep.

  2. “On je rekao da je dokaz optužbi za korupciju protiv njega to što se “trudio da nabavi respiratore”, kao i da to “nije dokaz nikakve korupcije” već njegove borbe.” У свом старом маниру, извртањем речи, покушава обесмислити смисао изреченог. Не, то што си се трудио, је позитивно, али то што си се “трудио” индивидуално, ван инситуција државе које су за то задужене, и врло способне да тај поступак обаве брзо, када је потребно, је узгок оптужби. Следећи проблем је тражење рачуна и сличног. Рачуне, имовину, пљачку, мање или више огољену, имају и спроводе “партијски војници”. Када падну, “ел капо” је ту да их заштити, Ток новца у смеру “ел капо”, “партијска војска” не види банке. Све је много софистицираније и сличније криминалним организацијама. То је приметно када се поброје сви они скандали ове власти, после којих би било која влада у било ком организованом друштву одмах пала, или у крајњем била озбиљно реконструисана. На власти немамо нити смо имали, партију, или странку, која ради доминантно у интересу народа, већ управо у личном, што и јесте карактеристика криминалних организација. Већина тога што се назови ради у корист народа и као такво гласно рекламира, у ствари је само основ новог личног богаћења. Начин на који се све то спроводи је први доказ да је то тако, а иза свега је оргоман “труд” председника.

Comments are closed.