Vesna Dedić: Neverovatno je da se reprizira “Žikina dinastija”, a da za “Balkansku ulicu” nema mesta

8
Foto: Printscreen RTS

Radio-televizija Srbije nastavlja sa prikazivanjem emisije “Balkanskom ulicom” autorke Vesne Dedić na Prvom programu RTS-a, potvrđeno je Udruženju novinara Srbije (UNS) u RTS-u.

Specijalno izdanje emisije, kojim je u nedelju trebalo da bude obeleženo 18 godina prikazivanja “Balkanskom ulicom” nije uvršteno u programsku šemu, a UNS-u u RTS-u nisu odgovorili koji su razlozi za takvu odluku.

Informacije u medijima da će RTS prestati da prikazuje emisiju, UNS-u je demantovala i autorka emisije Vesna Dedić.

Ona je rekla da to nije prvi put da RTS izbaci specijalno izdanje emisije iz programske šeme, ali da je “malo tužno” što ovaj jubilej nije obeležen specijalnom emisijom, posebno što je mnogo legendi obeležilo tu emisiju.

Vesna Dedić je dodala da je umesto njene emisije emitovan program spoljne produkcije.

“Nisam dobila, iako sam tražila, obrazloženje zašto emisija nije uvrštena u programsku šemu, što mi je rečeno sredinom decembra. Emisija nije snimljena, iako je preko 500 najvećih imena gostovalo u njoj”, rekla je UNS-u Vesna Dedić i dodala da je neverovatno da se “Žikina dinastija” reprizira, a da za njenu emisiju nema mesta u programu.

Dedić kaže da je dobila više od hiljadu reakcija ljudi koji su negodovali zbog toga što u nedelju nije bila prikazana emisija „Balkanskom ulicom“.

„Dobijam komentare da emisija nije kao što je ranije bila. To je i logično, prvenstveno zbog skraćivanja emisije. Umesto sat vremena, koliko je trajala za vreme Aleksandra Tijanića, sada je skraćena na pola sata. Novinari znaju da za pola sata kroz portretsku emisiju ne može da se izazove emocija“, kaže za UNS Dedić.

Inače, Vesna Dedić je pratioce na Instagramu u nedelju obavestila da emisija „povodom punoletstva“ u kojoj je trebalo da se zahvali gostima na „poverenju i iskrenosti“ i gledaocima nekoliko generacija na „ljubav i pažnji“ nije snimljena.

„Emisija Balkanskom ulicom je zahvaljujući iskrenim gostima i armiji vernih gledalaca ipak živa i čeka ‘zlatni dan’“, navela je Dedić.

U RTS-u UNS-u nisu odgovorili zašto specijalno izdanje „Balkanskom ulicom“ nije snimano. U odgovoru su naveli da je gost sledeće emisije, koja je na programu u nedelju, 12. januara od 12.30 sati Stefan Milenković.

8 KOMENTARA

  1. Gospodjo Dedic dosadila si. Idi na Pink, mozda tamo dobijes inspiracju za nesto novo 🙂

  2. Ne valja rabota! RTS sam sebi smanjuje gledanost…..a Vesna ce naci I drugi termin I drugu tv!

  3. ,,Žikinina dinastija” se nije prikazivala na RTS godinama (ako ne i decenijama), već na nekim drugim kanalima u toku praznika! Inače, ,,Balkanskom ulicom” nije ranijeg kvaliteta, a to nije do dužine trajanja emisije.

  4. Dosta je bilo.Neka proba kod Mila. Može i Sanju Marinković da povede. Umišljene vip ličnosti.

  5. Emisija joj je postala boza, jer su u njoj, umesto znacajnih licnosti, pocele da gostuju poznatije domace snajke i slicni likovi. Za 18 godina, sramota…

Comments are closed.