Vesić: Ugostitelji u Beogradu ozbiljno shvatili mere, u prevozu gotovo da nema ljudi bez maske

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Ugostiteljski objekti u Beogradu uglavnom poštuju mere uvedene u cilju borbe protiv koronavirusa, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, navodeći da su u prva dva dana od početka primene najnovijih mera izrečene četiri kazne i da od tada nije bilo prijava, prenosi RTS.

“Što se tiče nošenja maski u zatvorenom prostoru, mi upozoravamo ugostitelje da je to neophodno i da to treba da kažu gostima, a za pisanje kazni zbog nenošenja maski nadležna je Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja. Ugostitelji su ovo ozbiljno shvatili i zaista nemamo bilo kakvu informaciju ili prijavu da neko krši radno vreme i u tom smislu zahvaljujem i ugostiteljima i gostima”, rekao je Vesić Tanjugu.

Кada je reč o javnom prevozu, ističe da su građani i tu odgovorni i da većina poštuje propisane mere i nosi zaštitne maske.

“U prevozu skoro da ne možete da vidite putnika bez maske, a tamo gde vidimo da neko uđe bez maske upozoravaju ga vozač, kontrolori, ali i komunalna milicija na stajalištima”, dodao je Vesić.