Vesić: U Beogradu 17 punktova za vakcinisanje, sportske dvorane ili objekti namenjeni kulturi

0
Foto: Printscreen N1

(Beta) – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će grad, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, pripremiti 17 punktova za vakcinaciju građana protiv korona virusa, uz Beogradski sajam na kome će se nastaviti vakcinacija građana kada bude završena vakcinacija medicinskih radnika.

Vesić je za RTS izjavio da su za punktove za vakcinaciju izabrana mesta koja imaju dosta prostora, i dovoljno parking mesta, kao što su sportske dvorane ili objekti namenjeni kulturi.

On je naveo da će uloga grada biti u čišćenju i održavanju mesta za vakcinisanje građana, ali i da će grad pomoći pri vakcinaciji starijih od 75 godina, a zatim starijih od 65 godina tako što će ih obaveštavati o tome u narednim danima, preko kol centara koje veliki broj starijih sugradjana već koristi.

“Naša obaveza kao grada je da se što više ljudi vakciniše, bićemo na usluzi starijima od 65 godina, kojih u Beogradu ima 350.000. Moći će da računaju na svaku pomoć naših opština kako bi se vakcinisali što pre”, rekao je Vesić.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!