Vesić: “Očekujem da mandatar za sastav nove vlade bude iz SNS, dobili smo tri puta više glasova”

1
(Beta/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC)

(Beta) Zamenik šefa izbornog štaba Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je da očekuje da mandatar za sastav nove vlade Srbije bude predstavnik SNS, jer je izborna lista koju predvode dobila na izborima u nedelju, kako je naveo, tri puta više glasova od sledeće koalicije koja je prva iza njihove.

„Predsednik će prvo obaviti konsultacije, a potom će dati mandat za formiranje vlade. Paralelno s tim, Vučić će kao predsednik stranke razgovarati s našim partnerima, kako sa naše liste, tako i sa onima sa kojima budemo želeli da pravimo vladu“, kazao je Vesić u intervjuu za Blic.

Istakao je da će konačnu odluku imati Glavni odbor SNS i Predsedništvo stranke, koji uvek formiraju „jaku i stabilnu vladu koja je odraz široke volje građana“.

Na pitanje na koga je Vučić mislio kada je rekao da za one “koji se lagodno bave politikom neće biti mesta ni u gradskoj ni u republičkoj vlasti”, Vesić je rekao da neki političari daju nerealna obećanja građanima.

“Mi to ne radimo bez obzira na to što bismo dobili više glasova, a takvo shvatanje politike očekujemo od ljudi i stranaka sa kojima sarađujemo”, dodao je on.

1 KOMENTAR

  1. “Na pitanje na koga je Vučić mislio kada je rekao da za one “koji se lagodno bave politikom neće biti mesta ni u gradskoj ni u republičkoj vlasti”, Vesić je rekao da neki političari daju nerealna obećanja građanima.” Да није то можда онај што изјави “Ће ги онодимо” ? Него, пусти се ти високе политике, када ми да очекујемо завршетак оних разрованих и непоплочаних тргова, некаквих булевара,… итд. ?

Comments are closed.