(Beta) – Odbornici Skupštine Beograda usvojili su danas odluke koje će omogućiti uspostavljanje linijskog rečnog prevoza, objavljeno je na sajtu Beoinfo.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je Odluka o javnom prevozu u linijskoj plovidbi važna zato što će biti moguće da se raspiše konkurs i zatraži partner za uspostavljanje linijskog rečnog prevoza.

„To znači da ćemo imati povezano sve od Obrenovca do Grocke i sve do Zemuna, uključujući i Surčin. Građani koji žive na obalama reka moći će da koriste ovu vrstu javnog prevoza. Na ovaj način se definišu mesta za pristane i stanice, kao i uslovi pod kojima se tačno može obavljati rečni prevoz“, objasnio je Vesić.

On je dodao da će ovu vrstu prevoza moći da koriste i putnici sa karticom za javni prevoz.

„Na ovaj način ćemo moći da ubrzamo putovanje građanima čije se opštine nalaze na obalama reka, a time ćemo smanjiti broj autobusa i gužve na putevima“, rekao je Vesić.

On je dodao da nas sada čeka prilagođavanje javnog prevoza rečnom, kako bi građani mogli da pređu na druge vidove prevoza i da na taj način konačno Beograd dobije svoj rečni javni prevoz.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.