Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesic izjavio je danas da se za sada ne razmatra uvođenje vanredne situacije u Beogradu, iako je tu većina zaraženih koronavirusom u Srbiji, te je zato epidemiološka situacija u glavnom gradu najteža.

Vesić je za TV-B92 rekao da „Beograd nije blizu donošenja takve odluke“.

On je rekao da „svi moraju da nauče kako da žive i rade s koronavirusom“, da bi „bilo logično da oni koji ne poštuju propisane mere budu kažnjavani“.

Vesić je rekao da u Beogradu oko 20.000 ljudi radi u ugostiteljstvu, a 3.000-4.000 u tržnim centrima, smatrajući da „ne bi bilo rešenje“ da se zbog epidemije koronavirusa lokali zatvore, već se moraju poštovati sanitarne mere.

„U tržnim centrima nigde ne možete da uđete bez maski. To je odgovorno ponašanje“, rekao je Vesić i dodao da ti cenri sami to kontrolišu.

Na pitanje da li glasanje na izborima ponovljeno danas može da doprinese širenju zaraze, Vesić je odgovorio odrečno: „Ne može da stvori dodatne probleme, na biračkim mestima se primenjuje sva predviđena zaštita“.
On je rekao da Grad Beograd „formira magacin za vanredne situacije“ zato „da više ne bi bilo iznenađenja“.

Za taj magacin je u toku kupovina milion maski, zatim zaštitnih rukavica i odela što se plaća iz gradskog budžeta.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentar(1)

  1. Bobby
    2. jula 2020. 10:05

    “U tržnim centrima nigde ne možete da uđete bez maski. To je odgovorno ponašanje”, rekao je Vesić i dodao da ti cenri sami to kontrolišu. Тржни центри, нити било ко у тржним центрима нема право, нити овлашћење да било кога спречава да улази у исти. За било какве мере рестрикције приступа тржним центрима, надлежне су потпуно друге институције, а то није чак ни њихово обезбеђење. Не "навлачите" људе да раде оно што им није овлашћење, јер ће само они сносити последице таквих глупости.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.