Vesić: “Grad učinio sve da se Sajam knjiga održi, odluku doneli izdavači”

0
Foto Predrag Mitić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da ukoliko Sajma knjiga ne bude ove godine, to će biti odluka izdavača jer je Grad Beograd učinio sve da se sajam održi. On je podsetio da je lično letos imao sastanak na kojem je razgovarano o organizaciji, te da su izdavači tražili da njihovi predstavnici budu u Odboru, što je odmah prihvaćeno.

„Razgovarali smo o mogućnosti da se Sajam knjiga održi, a Grad Beograd je ponudio svim izdavačima da plati 50 odsto cene zakupa, odnosno da zakup bude 50 odsto niži jer bi ga grad subvencionisao. Bili smo spremni da se održi pod uslovom da na sajam mogu da uđu samo vakcinisani, odnosno oni sa pi-si-ar testom, a čak smo bili spremni da napravimo i punkt za vakcinaciju i svako ko bi se vakcinisao dobio bi kartu za ulazak na sajam. Što se Grada Beograda tiče mi smo bili potpuno spremni da se sajam i održi“, istakao je Vesić za B92, a preneo Beoinfo.

On je precizirao da je danas video pismo izdavača, koje je dospelo u javnost.

„Ukoliko ne bude Sajma knjiga to će biti odluka izdavača. Tu odluku mogu da razumem jer nije se lako organizovati u uslovima epidemije, ali mi je žao što se to dešava jer smo sve druge manifestacije održali: Fest, Oktobarski salon, Bitef i druge, predstoji i Džez festival. Žao mi je što će Sajam knjiga biti jedina gradska manifestacija koja neće biti održana, ali to je odluka izdavača i mi tu odluku poštujemo iako smo uradili sve što je u našoj moći da dođe do održavanja sajma“, naveo je Vesić.