„Od četiri izabrana modela vagona beogradskog metroa, dva su tradicionalna i prate boje srpske zastave, dok su druga dva rešenja pravljena po motivima beogradskih reka i zovu se Sava i Dunav”, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je u izjavi za Novosti, nakon što je danas u Parizu, zajedno sa ostalim članovima srpske delegacije, prisustvovao prezentaciji modela šest vagona beogradskog metroa, od kojih su izabrana četiri, naglasio da kompozicije imaju sav komfor i da je u njima sve digitalizovano, piše BeoInfo, a prenosi portal Nova.rs.

“Biće modernije i od trenutno najmodernijeg pariskog metroa na automatizovanoj liniji broj 14”  rekao je Vesić.

Vesić  je ranije danas objavio na svojoj Fejsbuk stranici da su srpskoj delegaciji u Parizu partneri iz kompanije „Alstom” predstavili dizajn vagona za budući beogradski metro.

Kako je naveo, izabrana su četiri modela o kojima će se izjasniti građani.

On je takođe objavio da je srpska delegacija danas u poseti kompaniji „Alstom” i Centru za upravljanje pariskim metroom.

“Pregovaramo o detaljima komercijalnog ugovora, dizajnu vagona i dinamici rada. Večeras putujemo u Lion gde ćemo sutra imati pregovore sa našim partnerom na projektovanju beogradskog metroa. Primiće nas gradonačelnik Liona, a posetićemo Centar za upravljanje lionskim metroom” naveo je Vesić i dodao da beogradski metro počinje da se gradi do kraja ove godine.

Delegaciju Srbije u Parizu čine zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ministar finansija Siniša Mali, ministar saobraćaja Tomislav Momirović i direktor „Beogradskog metroa i voz”a Stanko Kantar.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.