“Verujem da sam najbolji. O rekordima sam počeo da razmišljam pre dve, tri godine – pre toga se činilo da je sve to van dometa…”

0

Novak Đoković pobedio je Matea Beretinija sa 3:1 u setovima (6:7 (4), 6:4, 6:4, 6:3). Đoković je u sedmom finalu na londonskoj travi tako sovojio šestu vimbldonsku titulu, ukupno 20. grend slem trofej, još jednu recku u trci za formalno zvanje najvećeg u istoriji muškog tenisa.

Srpski teniser je ove sezone osvojio tri grend slema, te stigao do vrha liste u broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste.

“Putovanje u prethodnih 15 godina bilo je korisno za svaki segment moje igre, mentalnu snagu, iskustvo, razumevanje kako se nositi sa pritiskom. Što više igrate velike mečeve, imate više iskustva, vere u sebe. Osećam da su za mene godine samo broj. Ne osećam da sam star ili nešto slično. Uvek morate da se prilagođavate, ali osećam da sam najkompletniji sada (najbolji tenis u karijeri igra prim. aut)”, rekao je Đoković.

Đoković GOAT raspravu prepušta drugima.

“Smatram sebe najboljim i verujem da sam najbolji, inače ne bih pričao o osvajanju Slemova i stvaranju istorije. Bez obzira da li sam najbolji svih vremena ili ne, tu raspravu prepuštam drugima. Teško je upoređivati teniske ere. Imamo različite rekete, tehnologiju, lopte, terene. Teško je uporediti današnji tenis sa onim od pre 50 godina, na primer”, dodao je on.

Đoković je objasnio i kada je počeo da veruje da su svi ovi rekordi, pre svega grend slem titule i broj nedelja na vrhu ATP rang liste, realni.

“Verovatno sam o broju Grend slemova, nedelja na prvom mestu, počeo da razmišljam pre dve, tri godine. Pre toga mi se činilo da je to sve van dometa. Oduvek sam verovao da mogu da igram najbolji tenis na grend slemovima. Znam da sam u prošlosti pokazao da imam igru za sve podloge. Ali tek u poslednje dve i po, tri godine, shvatio da ću dostići prvo mesto u broju nedelja, koji je bio moj primarni cilj. Neverovatno je da sam to, kao i broj grend slem, uspeo u istoj godini da ostvarim”, zaključio je Đoković.