Verdasko diskvalifikovan sa Rolan Garosa zbog korone: “U avgustu sam već preležao kovid, testiran sam negativno više puta”

0
Foto: Profimedia

Španski teniser Fernando Verdasko neće učestvovati na predstojećem Rolan Garosu, jer je  diskvalifikovan zbog pozitivnog testa na koronavirus.

Verdasko smatra da je test lažno pozitivan, jer je bio zaražen tokom avgusta. On je naveo da su svi naredni testovi bili negativni, pošto su ga testirali i na turnirima u Rimu i Hamburgu, i to ne samo njega, već i njegovu porodicu, prijatelje i članove tima.

“Nažalost, ove godine neću igrati na Rolan Garosu. U avgustu sam ‘preležao’ kovid-19, bez simptoma, pratio sam sva uputstva i vratio se svojoj rutini nakon dva negativna testa. Od tada, uradio sam test nekoliko puta i svaki put je bio negativan, uključujući i onaj koji sam radio pred turnir u Rimu”, napisao je Verdasko.

Posle 17 godina, Verdasko neće učestvovati na jednom od najvećih teniskih turnira.

Verdasko je bio negativan i pred turnir u Hamburgu, od kojeg je odustao kako bi se bolje pripremo za Rolan Garos.

“Sa timom i porodicom sam doputovao u Pariz u utorak i svi smo testirani. Svi su dobili negativne rezultate osim mene. Objasnio sam sve šta mi se dešavalo u proteklom periodu i zatražio novo testiranje. Organizatori Rolan Garosa su, uprkos svemu, odbili moj zahtev i diskvalifikovali me. Juče sam uradio dva PCR testa i jedan serološki, u svojoj režiji i u različitim laboratorijama i danas su stigli rezultati – svi su negativni”, napisao je Verdasko.

“Besan sam i frustriran zbog organizatora Rolan Garosa, jer mi nisu dozvolili da učestvujem na tako velikom turniru, a nisu mi dali ni priliku da se još jednom testiram i dokažem da se na prvom testiranju dogodila greška”.