“Srbija će ostati vojno neutralna zemlja”: Sastanak Vučića i Lavrova

0
Foto (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u predsedništvu Srbije sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovim.

učić i Lavrov su se po završetku sastanka obratili medijima.

Predsednik Srbije izjavio je da Srbija sa Rusijom ima veoma dobru saradnju.

“Veoma sam ponosan što mogu da kažem da imamo mnogo dobre odnose sa Rusijom. Ja to ne krijem i mislim da sa ponosom to treba istaći jer je to interes i izraz viševekovnog prijateljstva”, istakao je on, prenose mediji.

Vučić kaže da se zahvalio i predsedniku Putinu i izrazio želju i nadu da do kraja godine dođe do susreta sa ruskim liderom.

“Ovo je bio najotvoreniji i najiskreniji razgovor do sada, iako gospodina Lavrova poznajem mnogo godina. Srbija će ostati vojno neutralna zemlja”, rekao je Vučić, prenosi Blic.

Predsednik je podsetio na pomoć Rusije u borbi srpskog naroda i Srbije protiv virusa korona.

“Tu vrstu pomoći i podrške ne zaboravljamo”, rekao je Vučić.

 Lavrov je neposredno pre sastanka stigao u Srbiju. Njega je na aerodromu “Nikola Tesla” dočekao srpski šef diplomatije Nikola Selaković, kao i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

Lavrov je u Beograd doputovao povodom Samita kojim se u naredna dva dana obeležava 60 godina od osnivanja Pokreta nesvrstanih. On je u Srbiju stigao kao gost Komemorativnog skupa, budući da Rusija od jula ove godine ima status zemlje posmatrača, kao i Srbija.