Veljko Paunović i Reding se razišli uprkos pobedi: “Zahvalni smo na njegovoj posvećenosti i profesionalizmu”

0
EPA/TANNEN MAURY

Fudbalski klub Reding i srpski trener Veljko Paunović sporazumno su raskinuli ugovor uprkos današnjoj pobedi u Čempionšipu, dok će u narednom periodu klub voditi Pol Ins, prenosi Atletik.

Današnja pobeda nad Prestonoom rezultatom 3:2 bila je tek deveta u sezoni, a klub iz Berkšira nalazi se pri dnu tabele, samo jedno mesto i pet bodova iznad zone ispadanja.

Ince, nekadašnji vezista Mančester junajteda i milanskog Intera, privremeno će voditi Reding, dok čelnici ne pronađu menadžera na duže staze.

Paunović je za menadžera Redinga prošlog avgusta i prošle sezone je doveo skromnu ekipu do impresivnog sedmog mesta u Čempionšipu.

Ove sezone, međutim, rezultati su bili loši. Reding se takođe borio sa problemima van terena i dobio je kaznu u vidu oduzetih šest bodova zbog kršenja pravila o profitu i održivosti.

O obostranom raskidu Paunovićevog ugovora, izvršni direktor Redinga Djaong Pang je rekao: “Sreo sam se lično sa Paunom juče ujutro i želeo bih da mu se lično zahvalim na posvećenosti našem klubu tokom njegovog vremena koje je proveo kao menadžer prvog tima — ali i njegovog profesionalizma u okolnostima koje su ove sezone bile nesumnjivo izazovne. Svi u Redinu Veljku žele mnogo sreće u budućoj karijeri.”