Veliko finalne državnog tekbol prvenstva u Galeriji

  0
  Foto: Monika Pavlović

  Veliko finalne državnog tekbol prvenstva biće održano u subotu i nedelju, 7. i 8. avgusta, sa početkom u 10 sati u Galeriji. U četvrtoj rundi srpske Challenger serije, takmičari će se boriti za titulu državnog prvaka i prvakinje, a ovo nadmetanje će odlučiti ko će predstavljati Srbiju na Svetskom tekbol prvenstvu ove jeseni.

  Najbolje plasirani takmičari će osvojiti i vredne nagrade, a sponzori pripremaju i poklone za posetioce velikog finala. Organizator takmičenja je Srpski savez sa sportsku rekreaciju i tekbol, koji je član Međunarodne tekbol federacije.

  Tekbol je izuzetno dinamičan sport koji predstavlja miks stonog tenisa i fudbala. Igra se na zakrivljenom stolu i zbog svoje atraktivnosti sve je popularniji među mlađom generacijom. U prilog tome svedoči i to da se uveliko radi na tome da tekbol postane olimpijski sport do OI 2028. godine. Ambasadori ovog sporta u Srbiji su Nemanja Matić i Milan Jovanović, dok su neki od ambasadora u svetu čuveni Ronaldinjo, Mesi, Nejmar, Zidan i Mbape.

  Ovo leto obeležili su olimpijski uspesi, te nastavljamo istim tempom. Galerija kontinuirano pruža podršku aktivnostima koje promovišu sportski duh. Budite deo sjajnog nadmetanja i doživite magiju sporta u najvećem šoping centru u zemlji.