Veliki intervju Srđana Valjarevića za novogodišnji dvobroj Nedeljnika: Kažu da nikada nije bilo gore. Nije tačno, ovo je sad najbolje što ovde može da bude…

0
Fotografija: Nebojša Babić

“A gde je Srđan Valjarević?”, “Je li, šta radi sad Srđan Valjarević?”… To su bila česta pitanja mojih prijatelja, i često su dolazila od onih koji više i ne žive u Beogradu. I ne samo od prijatelja, već od mnogih koji su bili navučeni na redove ovog pisca. Od “Dnevnika druge zime”, “Koma”… Pa stihovi iz “Džo Frejzer i 49 pesama”.

A onda, pre nekoliko meseci se pojavio. Potpisao je ugovor sa Lagunom, idu reprinti izdanja, ide njegov novi roman sledeće godine. I čista ekskluziva – ide njegova kolumna u Nedeljniku, što je nastavak legendarne kolumne “Gojko i Dobrila” koja je izlazila u Danasu od 1997. pa do 2002. godine.

Srđan Valjarević je za novogodišnji dvobroj Nedeljnika pričao o tome gde je bio, šta je radio, kako mu je izgledala Srbija nekada, a kako danas.

“Ova vlast je pravo stanje ovog društva. I imaš opoziciju koja ljutito i besno tvituje, i samo tvituje, i to je politička situacija. I kažu nikada nije bilo gore. Nije tačno, ovo je sad najbolje što ovde može da bude”, ispričao je Valjarević u velikom intervjuu za praznični Nedeljnik.

U Nedeljniku je objavljena i prva kolumna Srđana Valjarevića “Fric i Dobrila”. U Danasu je od 1997. do 2002. godine izlazila kultna kolumna “Gojko i Dobrila”. Skoro dve decenije kasnije, ti likovi se vraćaju u naše živote…

Novogodišnji dvobroj u prodaji je od četvrtka, 26. decembra, a sve čitaoce očekuje i veliki poklon: prva knjiga iz edicije “Senke nad Balkanom”.

O Mustafi Golubiću pisao je jedan od najtiražnijih srpskih pisaca Dejan Stojiljković

Digitalno izdanje Nedeljnika dostupno je na Novinarnici