“Glupo mi je da pričam o tome za koga navijam, ali ja sam zvezdaš od rođenja”: Milko Đurovski o tome kako je moguće voleti oba večita rivala

0
Foto: Printskrin YouTube

Gost Nebojše Petrovića u njegovoj, sve popularnijoj, rubrici “Top 11” bio je legendarni fudbaler Crvene zvezde i Partizana Milko Đurovski.

On je, kako koncept emisije i predviđa, govorio o svim svojim klubovima, brojnim saigračima, a na samom početku pažnju je posvetio načinu na koji je došao u Crvenu zvezdu i tom prilikom konačno je razrešio dilemu o svom navijačkom opredeljenju.

“Zvezda mene u početku nije htela. Igrao sam za Teteks, a Bora Kostić je došao u Zemun da me gleda na nekom prolećnom turniru. Dao sam dva gola, ali nisam voleo da trčim. Bio sam bolji kada se pritajim pa onda iskoristim brzinu kada dobijem loptu. Procenili su da nisam dovoljno dobar, ali sam na jednom treningu, dok sam gledao Boška, dobio priliku da na šljaci igram na dva gola. Dao sam pet, šest, deset golova i tako sam ostao”, prisetio se Đurovski.

Voditelj ga je tada podsetio na njegovo tadašnje navijačko opredeljenje, a Milko je odlučio da otvoreno govori o svojim osećanjima prema beogradskim klubovima.

“Stalno me ljudi pitaju. Ja sam od rođenja Zvezdaš, moj otac je bio Zvezdaš, slike imamo sve sa Zvezdom. Bio sam protiv Partizana”, rekao je Milko, dodavši da postoji razlika između tadašnjeg Beograda i tadašnjih večitih rivala i onoga što su danas.

“Ja sam odrastao u Beogadu, moje najbolje godine su bile ovde. Nikada protiv Zvezde nisam rekao ružnu reč, ni kada sam otišao iz kluba. Mene navijači možda još uvek mrze, ali uvek postavim to pitanje – da li sam ikada govorio protiv kluba? Nisam. E sad, možda je čudno, ali ja volim i Partizan. Tamo sam proveo četiri godine, imali smo sjajno društvo, Nena je bio trener, igrao sam sa ljudima koji su mi i danas prijatelji. Ja sam možda jedini koji voli oba kluba”, zaključio je Đurovski.