Vanredno zasedanje Skupštine 9. juna

0
Printscreen/YouTube/ParlamentSrbija

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačića sazvao je vanredno zasedanje za sredu, 9. jun, a među tačkama koje su predložene za dnevni red je i Predlog zakona o Nacionalnoj bazi podataka za sprečavanje i borbu protiv terorizma, koji je podnela Vlada, prenosi RTS.

Na sednici bi trebalo da se razmatra i davanje garancije Republike Srbije u korist “OTP banke Srbija A.D. Novi Sad” za izmirivanje obaveza Javnog preduzeća “Srbijagas” Novi Sad po osnovu Ugovora o dugoročnom kreditu radi gasifikacije Borskog i Zaječarskog okruga i izgradnju razvodnog gasovoda Paraćin-Boljevac-Rgotina-Negotin-Prahovo, koji je podnela Vlada.

Takođe trebalo bi da se razmotri davanje garancije “OTP banci” za “Srbijagas” po osnovu Ugovora o dugoročnom kreditu za izgradnju razvodnog gasovoda Leskovac-Vranje.

Predložen je i zakon o davanju garancije Republike u korist “Banka Intesa AD Beograd” za izmirivanje obaveza Javnog preduzeća “Srbijagas” Novi Sad po osnovu Ugovora o kreditu radi gasifikacije Kolubarskog okruga i izgradnju razvodnog gasovoda Beograd-Valjevo-Loznica, koji je podnela Vlada.

Poslanici bi trebalo da razmotre i Izveštaj o radu Komisije za kontrolu državne pomoći za 2020. godinu, Izveštaj o radu Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki u periodu od 1. 1. 2020. do 31. 12. 2020. godine, kao i Izveštaj o sprovedenom monitoringu za 2020. godinu, koji je podnela Kancelarija za javne nabavke.

U predlogu dnevnog reda je i godišnji izveštaj Komisije za hartije od vrednosti za 2020. godinu.