Vanredna inspekcijska kontrola: Koliko autobusa gradskog prevoza nije imalo klimu

0

Akcija pojačanog nadzora vozila gradskog prevoza nastavljena je sa akcentom na funkcionalnost i ispravnost klima-uređaja, javio je Beo info.

Juče je prekontrolisano 76 vozila kako privatnih prevoznika, tako i GSP-a i utvrđeno je 16 nepravilnosti – osam vozila sa neispravnim klima-uređajem, šest vozača bez uniforme, jedno vozilo sa neispravnom displej-tablom i jedno vozilo koje nije čisto, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Kontrole se sprovode na terminusima svakog radnog dana, u dve smene. Inspektori su do sada izvršili ukupno 525 vanrednih inspekcijskih nadzora nad radom klima-uređaja, odnosno provetrenosti vozila i tom prilikom utvrdili da 91 vozilo poseduje neispravne klima-uređaje, a 45 vozila ne poseduje klima-uređaje.

U skladu sa odredbama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, prevoznicima su izdata rešenja za otklanjanje nedostataka u roku ne dužem od tri dana, a onim prevoznicima koji ne ispoštuju rešenja biće izdati prekršajni nalozi.

Kako se navodi u saopštenju, kontrola će biti nastavljena radi što funkcionalnije usluge prevoza i otklanjanja svih nepravilnosti.