“Vakcinišite se ili idete u zatvor – vi birate”: Nešto drugačija kampanja imunizacije u režiji predsednika Filipina…

1

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte zapretio je danas zatvorskom kaznom onima koji odbiju da prime vakcinu protiv koronavirusa, dok se zemlja bori sa novim talasom epidemije, prenosi Rojters.

Od početka pandemije, u ovoj zemlji je zaraženo 1,3 miliona ljudi, dok je od posledica koronavirusa preminulo više od 23.000 građana.

“Vi birate, vakcina ili ćemo vas poslati u zatvor“, rekao je Duterte u televizijskom obraćanju, nakon izveštaja o slabom odzivu na vakcinaciju na nekoliko lokacija u glavnom gradu Manili.

Njegova izjava kosi se sa ranijim porukama zravstvenih zvaničnika da je vakcinacija dobrovoljna iako se na nju podstiče.

„Nemojte me pogrešno shvatiti, u zemlji vlada kriza. Ogorčen sam na Filipince koji neće da poslušaju vladu“, objasnio je Duterte.

Od 20. juna na Filipinima je potpuno vakcinisan 2,1 milion ljudi, što je vrlo mali napredak s obzirom na to da je vladin cilj da se do kraja godine imunizuje do 70 miliona osoba.

1 KOMENTAR

  1. A gde je nagrada? Pa, mali moj treba ti da učiš od ovog našeg… Gde su 3000, gde su vaučeri…. Eeee, zatvor?! Pa, tamo uživancija, da je to naš ovaj rekao, sad bi morao da izgradi 100 zatvora po Srbiji…

Comments are closed.