“Uvek sam najbolje igrao na proleće, ovo me je saseklo, razočaran sam”: Dušan Tadić o zabrani fudbala u Holandiji do septembra

0
Foto: Profimedia

Srpski fudbalski reprezentativac i kapiten holandskog Ajaksa Dušan Tadić razočaran je što je sezona prekinuta i što je u Holandiji fudbal zabranjen do septembra, a u izjavi za Mozzart sport govorio je i o odluci da se nikome ne dodeli šampionska titula.

„Naravno da sam razočaran zbog takve odluke. Došao sam u Ajaks  da osvajam trofeje, odigrali smo 25 utakmica i bilo smo prvi na tabeli tokom cele sezone. Nismo dobili trofej zbog neodigranih devet mečeva. Mi smo hteli da igramo, ali neko drugi je odlučio umesto nas. Nebitno ko je prvi na tabeli do pauze, mislim da je trebalo da se proglasi šampion kada se već prvenstvo prekida“, kaže Tadić.

Objašnjava da ga je i na ličnom fudbalskom planu pandemija sasekla u najgorem trenutku.

„Mislim da je korona isekla sve, nije samo mene. Ali, činjenica je da se već nekoliko godina najbolje fizički osećam početkom marta i onda držim ritam do kraja sezone. Andreja Milutinović, moj trener, tačno mi tempira formu godinama unazad da baš tada budem u fizički najboljem stanju”, rekao je Tadić.

Kapiten Ajaksa i najbolji fudbaler Srbije priznaje da jedva čeka utakmicu baraža za EURO 2020(1).

„Biće teška utakmica sa Norveškom, dobra su ekipa, ali smo i mi. Jedva čekam takve mečeve, koji imaju veliki značaj. Nadam se da će se uskoro znati kada će da se igra“, poručuje Dušan Tadić.