“Uvek je pričao da mu je san da igra za Real, a onda je popustio pod političkim pritiskom…”

0
EPA-EFE/Christophe Petit Tesson

(Beta-AFP) – Predsednik Real Madrida Florentino Peres rekao je da je fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape popustio pod političkim i ekonomskim pritiscima i obnovio ugovor sa francuskim klubom.

“Uvek je govorio da mu je san da igra za Real Madrid, a pre oko dve nedelje situacija se promenila zbog političkog i ekonomskog pritiska”, rekao je Peres u emisiji “El Čiringito”, preneo je danas Frans pres.

Peres je istakao da je Mbape ostao u PSŽ-u pre svega zbog političkog pritiska.

“To, plus novac i promenio je mišljenje. Kada se nađete u takvoj paničnoj situaciji, pokušavate da izađete iz nje na bilo koji način. Razumem to, jer nije lako kada te pozove predsednik Republike”, dodao je Peres.

Mbape i francuski predsednik Emanuel Makron razgovarali su telefonom pre nego što je fudbaler doneo odlulku o produžetku ugovora sa PSŽ-om.

Napadač je zahvalio na dobrom savetu Makronu, dok je francuski predsednik rekao da je Mbape napravio izbor po svojoj savesti.

“Ovde je teško razumeti da kralj Španije zove klub… To je veoma teško razumeti… Takođe verujem da to nije baš dobar znak za ostale klubove u Franucuskoj”, rekao je Peres.

On je rekao i da je pritisak vršio i Katar, čiji je fond vlasnik PSŽ-a od 2011.

Peres je ostavio mogućnost da 23-godišnji fudbaler u budućnosti postane član Reala.

“Sada ne, jer ovaj Mbape nije onaj Mbape. Ali, ako se to promeni, u životu se stvari 1.000 puta okrenu”, istakao je Peres.

Mbape je sa PSŽ-om produžio ugovor do 2025. godine.