“Uslovni otkaz” za učiteljicu iz Bara zbog srpske trobojke: “Učionica nije mesto za političke poruke”

1
Crnogorska trobojka. Ilustracija: Wikimedia Commons

Učiteljica OŠ “Jugoslavija” u Baru, koja je deci na času zadala zadatak da crtaju srpsku trobojku, dobila je uslovni otkaz, pišu “Vijesti“.

Direktorka te škole Biljana Vukmanović je rekla da su Školski odbor i Savet roditelja te škole poslali jasnu poruku da učionica nije i ne sme da bude mesto za bilo kakvu vrstu političkog delovanja

“U toku pokretanja i trajanja postupka utvrđivanja odgovornosti u vezi sa dešavanjem od 27.01.2020. godine u OŠ “Jugoslavija” u Baru, u slučaju Rade Višnjić, zaposlene na radnom mestu – nastavnik razredne nastave u ovoj školi, u proteklih 20 dana bili smo, nažalost, svedoci brojnih neistina, ali i neprimerenih, proizvoljnih i činjenično neutemeljenih izjava ovim povodom. Ipak, postupak je sproveden profesionalno i nepristrasno. 18.02.2020. godine, nakon okončanog postupka, kao direktor škole shodno zakonskim odredbama i težini povrede radne obaveze, donela sam Odluku kojom se Radi Višnjić izriče mera Uslovni prestanak radnog odnosa, sa mogućnošću prestanka radnog odnosa, ako zaposlena u periodu od šest mjeseci od dana izrečene mjere učini težu povredu radne obaveze.

Istovremeno, rešenje o privremenom udaljenju – suspenziji, prestaje da važi, jer je postupak utvrđivanja odgovornosti okončan donošenjem Odluke”, istakla je Vukmanović.

1 KOMENTAR

  1. Slušaj ti Rado, ubuduće kada nešto budeš željela da ti djeca crtaju, prvo trk kod direktorice, nemoj slučajno da ti se desi da ti djeca crtaju vjevericu, posebno ne onu koja je direktoricu ujela za prst dok je ova bila mala. A ko zna šta direktorica još ne voli, moraš da budeš non-stop u kontaktu sa njom i da joj ugađaš, jer ćeš u suprotnom morat da tražiš posa u Srbiji, niko te u Crnu Goru zaposliti neće, jer si nevaljalo čeljade koje ništa ne sluša. Pamet u glavu Rado, i da ti više nijedna zastava, a posebno trobojka ne padne upamet.

Comments are closed.